جمع بندی: آشنایی با تئوری‌ها و فرضیه‌ها برای محققان خصوصا در علوم انسانی بسیار مفید است

جمع بندی: آشنایی با تئوری ها و فرضیه ها برای محققان خصوصا در علوم انسانی بسیار مفید است. انتظار نمی رود آقای کاتوزیان تمام این تئوری را اثبات کنند ولییکن فرضیه مطرح شده می تواند سرنخی ارزشمند برای سایر محققان باشد تا به این موارد بیندیشند:

1- مفهوم حکومت به عنوان فر ایزدی یا هدیه خداوند چه تفاوت هایی در ایران، خاورمیانه و سایر نقاط جهان در طول تاریخ داشته است. یک روش شناسی که امروزه با تکنولوژی های جدید میسر شده است متن کاوی(Text mining) از متون کهن تاریخی است. شیوه کار نیز به این نحو است که متون تاریخی را ابتدا دیجیتال کرده و سپس ار نظر تکرار برخی از مفاهیم در طول زمان و مکان مقایسه می کنند. این مقایسه ها می تواند تفاوت دغدغه ها و نگرش های دو منطقه خاص یا دو زمان متفاوت را مشخص کنند البته به شرطی که مختص به آن زبان یا اقلیم باشند که یک مثال آن روزنامه های محلی است.
2-اصولا تحت چه شرایطی انقلاب ها می توانند مخرب یا سازنده باشند و شواهدی از انقلاب های دنیا چه روندهای مثبت و منفی را نشان می دهند؟
3- در صورتی که تفاوت های جدی در مفهوم فر ایزدی وجود داشته است، چگونه این مفهوم می تواند انگیزه های طبقه فرو دست و فرادست را تغییر دهد.
🔹اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari