🔵 آیا به تلفن‌ هوشمند خود اعتیاد دارید؟

🔵 آیا به تلفن‌ هوشمند خود اعتیاد دارید؟

🔴 اعتیاد به گوشی هوشمند (smartphone addiction) که نوموفوبیا (nomophobia) نامیده میشود از اعتیادهای مدرن قرن ۲۱ و به معنی ترس از استفاده نکردن تلفن هوشمند است.

🔴 مردم کشور برزیل با حضور روزانه ٥ ساعت در فضای مجازی از طریق تلفن‌های هوشمند در صدر معتادین به این پدیده قرار دارند.

🔴 بعد از برزیل، کشور‌های چین، آمریکا، ایتالیا و اسپانیا با صرف ۳، ۲.۵، ۲.۵ ، ۲ ساعت حضور روزانه در فضای مجازی در رتبه های دوم تا پنجم قرار دارند.

🔵 آمار دقیق از میزان استفاده ایرانیان از فضای مجازی وجود ندارد ولی می توان به طور تقریبی گفت این عدد کمتر از میانگین ۵ کشور نخست نیست.

🔵 شایان ذکر است میزان حضور مردم در فضای مجازی از طریق تلفن‌های هوشمند تا پایان سال ٢٠١٦ در مقایسه با سال ٢٠١٢ بیش از ٢ برابر افزایش یافته است.

🔵 برای آگاهی از اینکه چه میزان به تلفن هوشمند خود اعتیاد دارید، میتوانید روی لینک زیر کلیک كرده و تست مربوطه را انجام دهید:


https://www.helpguide.org/articles/addictions/smartphone-addiction.htm#quiz

🔴🔴 پیشنهادهای کاربردی :

🔴 دريافت حجم بالای اطلاعات و اخبار منجر به بروز و افزایش استرس، اضطراب، خشم و افسردگی خود و اطرافیان خواهد شد. برای جلوگیری از اين مشكلات، پيشنهاد مي شود از تعداد بسیار محدودی شبکه اجتماعی استفاده کنید و سایر اپلیکیشن ها را پاک کنید. همچنین، عضویت در گروه ها و کانال ها را بسیار محدود کنید، خصوصا آنهایی که به طور مستمر درحال انتشار پست های مختلف هستند.

🔴 بیشتر ورزش کنید و سعی کنید در جمع های خانوادگی و دوستانه از بازی ها و سرگرمی های گروهی استفاده نمایید.

🔵 هرگز با گوشی به رختخواب نروید و به جای استفاده از ebook قبل از خواب، چند صفحه ای کتاب بخوانید.

🔵 به دلیل اینکه بچه ها-خصوصا کودکان زیر پنج سال- تمایل بسیار زیادی به الگوبرداری از رفتارهای بزرگسالان دارند، تا جاییکه ممکن است در حضور آنها استفاده از تلفن هوشمند را محدود نمایید و قسمتی از خانه را تحت عنوان منطقه موبایل آزاد (phone free zone) برای اینکار تخصیص دهید.

با احترام
سعید فلاح تفتی
(لطفا برای فرهنگ سازی بازنشر نمایید)

@DrSaeedFalahTafti