🔹 خلاصه یادداشت مرتضی عزتی به نامه ۴۰ اقتصاددان به رییس جمهور

🔹 خلاصه یادداشت مرتضی عزتی به نامه ۴۰ اقتصاددان به رییس جمهور

✏️ درست است که این دولت نیز مانند دولت­های پیشین در اقتصاد چندان موفق نبوده است و من به اینکه چرا رشد اقتصادی ایران کمتر از ۱۵ درصد است، تورم بیش از ۲-۳ درصد است و بیکاری و فقر هست، منتقد هستم. ولی خود را موظف به ابلاغ توصیه­های برحق به همه می­دانم.

✏️ عزیزانی که این نامه را نوشته ­اید، با اندکی تامل و با شرط انصاف می­توان دریافت که این دولت به طور نسبی از همه دولت­های پس از انقلاب، موفق­تر بوده است. غیر از اینکه تحریم را که دیگران موجب آن شدند بر طرف کرد و کشور را از فشار آن نجات داد، در این دولت، تورم ۴۰ درصدی به ۸ درصد کاهش یافت و رشد منفی ۶ درصدی به بیش از مثبت ۶ درصد افزایش یافت. یعنی ۳۲ درصد تورم کاهش یافت و ۱۲ درصد رشد بهبود پیدا کرد. رقم­هایی که در هیچ دولتی تحقق نیافت (این در حالی است در سال­های تحویل دولت­ها رشد اقتصادی در سال ۱۳۶۸، ۳ % در سال ۱۳۷۶ حدود ۳/۰ %، در سال ۱۳۸۴ حدود ۴/۴ % و در سال ۱۳۹۱ حدود ۶–% بوده است).

✏️ پیشرفت اقتصاد، نیازمند شعار نیست، نیازمند ابزار علمی آزمون شده است. سیاست­های کلان نادرست و غیر علمی، رشد متوسط بیش از ۱۴ درصدی پیوسته چند ساله پیش از انقلاب را به رشد متوسط کمتر از ۳ درصدی همه دوره پس از انقلاب تبدیل کرده است.

✏️ بیشتر کسانی که نامه را امضا کرده­اند اقتصاد خوانده ­اند، ولی از متن نامه برمی­ آید یا به نامه توجه نکرده ­اند و یا به آنچه خوانده ­اند توجه ندارند و یا… . بهتر بود آنهایی که خود را اقتصاددان نامیده ­اند، در حد احترام به آنچه خود را به آن متصف کرده ­اند به موضوع توجه می­ کردند و نقد مبتنی بر علم اقتصاد بر سیاست­های دولت ارایه می­کردند. آیا هنگامی که خدای ناکرده کسی بیمار می­ شود، به او می ­گویید از علم پزشکی لیبرال سرمایه­ داری استفاده نکند و یا خدای نکرده اگر شما بیمار شوید، پیش پزشک می ­روید و می ­گویید آن بخش از علم را در باره من به کار بگیر که در غرب و نظام لیبرال سرمایه داری تولید نشده است. بسیاری از شما حتی اگر در ایران علاج نیابید توصیه به رفتن به کشورهای لیبرال سرمایه ­داری می­کنید. شک نیست علم از نظر ماهیت، روش و چارچوب، جدای از مکتب است و علم اقتصاد می­ تواند جدای از مکتب اقتصادی به کار برود.

✏️ اما درباره عدالت، آنچه از ظاهر نوشتار بر می­ آید این است که نویسنده (گان) نوشتار، توزیع برابر کیک سوخته یا کوچک را به توزیع نابرابر کیک بزرگ و مطلوب (هرچند در حالت دوم همه مردم بیشتر بهره ­مند شوند) ترجیح می­دهند. بدانید این تفکر اندیشه کمونیستی است و در اسلام جایگاهی ندارد.

✏️ سیاست زدگی و بازیچه سیاسیون شدن در اندازه یک دانشمند (اقتصاددان) نیست. این جهان برای من و شما خواهد گذشت. چه پست بگیریم و چه نگیریم. چه گروه و جناح ما در انتخابات پیروز بشود و چه نشود.

🆔 @m_ali_mokhtari

⚛ متن کامل پاسخ دکتر عزتی :
http://www.daraian.com/fa/paper/141-day/13978