⭕️ جبران خسارت سیل از کدام منبع؟.. ✍دکتر علی مروی

⭕️ جبران خسارت سیل از کدام منبع؟.. ✍دکتر علی مروی

⭕️ جبران خسارت سیل از کدام منبع؟

✍دکتر علی مروی

✍🏻 گر چه دولت میتواند از محل پنج درصد مقرر در بودجه‌ی عمومی کشور برای جبران خسارت حوادث غیرمترقبه و همچنین جابجایی در ردیف‌های بودجه‌های عمرانی برای جبران خسارت سیل استفاده کند اما اینها برای جبران خسارت کافی نیست و دولت باید فکر دیگری برای تامین منابع نماید.

✅ سه گزینه پیش روی دولت قرار دارد:
1-تسهیلات بانکی
2-صندوق توسعه
3-منابع حاصل از اصلاح یارانه‌های انرژی
گرچه تکلیف بانکها به اعطای تسهیلات و استفاده از منابع صندوق ساده‌ترین گزینه‌‌ها هستند اما قابل توصیه نیستند!

✅ اعطای #تسهیلات_تکلیفی، هم وضعیت وخیم بانکها رو بدتر میکند و هم با افزایش اضافه برداشت بانک‌ها و بدهی آنها به بانک مرکزی باعث افزایش پایه پولی و متعاقباً تشدید #تورم می‌شود. استفاده از #منابع_صندوق_توسعه هم با افزایش پایه پولی منجر به تشدید تورم می‌شود.

✅ به دلیل تشدید تورم، گزینه‌های 1 و 2 عملا استفاده از #جیب_مردم_فقیر_و_متوسط هستند چرا که بیشترین آسیب از تورم را آنها می‌بینند.

✅بهترین کار، اتکا به منابع قابل حصول از اصلاح یارانه‌های انرژی است. این اصلاح، هم باعث #توزیع_عادلانه‌تر یارانه‌ها به نفع طبقات محروم و متوسط می‌شود و هم #منابع_کافی برای جبران خسارت سیل و کسری بودجه رو فراهم میکند.

✅ در اصلاح یارانه‌های انرژی چون پول از خود جامعه و دهک‌های پردرآمد به دست می‌آید منجر به ایجاد پایه پولی جدید نمی‌شود و تبعات تورمی آن قابل مقایسه با دو گزینه اول نیست. اصلاح یارانه‌های انرژی علاوه بر اینکه باعث تصحیح مصرف انرژی می‌شود بخشی از شبه پول را هم از حساب‌های بانکی دهک‌های ثروتمند خارج کرده و در بخش انرژی به جریان در خواهد آورد. به عبارت دیگر، این کار بمب نقدینگی را هم خنثی می‌کند.

#سیل
#یارانه‌های_ظالمانه
#عدالت
#اندیشکده_حکمرانی_شریف
https://www.isna.ir/news/98012610949/

🔹اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari