۲⃣ ارائه روشهای دقیق، اصولی، روتین و ایده محور برای حل تستها:.. کوتاهترین روش؟

2⃣ ارائه روشهای دقیق، اصولی، روتین و ایده محور برای حل تستها:

بهترین روشی که باید برای حل یک تست در یک کتاب ارائه شود، چیست؟! کوتاهترین روش؟ ساده ترین روش؟ روتین ترین روش؟
در هر درس، کم و بیش ایده های مشخصی وجود دارد که هر ساله اکثر قریب به اتفاق تست ها بر پایه آن ایده ها طراحی می شوند (اگرچه ظاهر تست ها با هم فرق داشته باشد). بنابراین هدف از حل تست ها و مثال های مختلف در یک کتاب، "یادگیری ایده" هایی است که طراحان محترم در سؤالات کنکور استفاده می کنند. در نتیجه حل تست ها نیز باید بر پایه یادگیری ایده ها صورت گیرد نه صرفاً رسیدن به گزینه صحیح! متاسفانه گاهی دیده می شود، هدف برخی عزیزان، صرفا رسیدن به گزینه صحیح است با هر وسیله ای! بعضا روش هایی با عنوان روش های کوتاه یا چند ثانیه ای (!) برای حل بعضی تست ها ارائه گردیده است که اولاً بعضی از آن ها "کاملاً نادرست" (تاکید می شود کاملا نادرست) هستند و صرفاً به صورت تصادفی در آن تست خاص شما را به گزینه صحیح می رسانند، ثانیاً این روش ها در صورت صحیح بودن نیز صرفا برای حل همان تست کاربرد دارند و با یک تغییر جزئی در صورت تست یا گزینه ها، دیگر آن روش قابل استفاده نخواهد بود، ثالثا در بعضی موارد نیاز به حفظ کردن فرمولهای بی مورد دارد و گاهی اوقات این روشها خیلی بیشتر از آن چند خط و چندثانیه ای که در ظاهر به شما نشان داده می شود، محاسباتی و وقت گیر هستند.
روش درست و اصولی حل یک تست باید بر پایه ایده تست و کاملا روتین و کلی باشد تا بتوانید سر جلسه کنکور با آرامش تمام و کاملاً حساب شده و بدون ابتکار از آن ها استفاده نمایید. معمولا در سر جلسه کنکور، ارائه ابتکاری جدید برای حل یک تست، بسیار غیرمحتمل است. اینکه برای هر تست با توجه به گزینه ها یا اعداد به کار رفته در تست، یک روش خاص و جداگانه و یا حفظی ارائه شود و یا تستها را با مثال نقض حل کنیم، کاملا غیرمنطقی است و این نوع روش ها احتمالاً (حتی در صورت قابل استفاده بودن به صورت تصادفی در یک تست نیز) هرگز سر جلسه کنکور به ذهن شما نخواهند رسید و جالب است بدانید بعضی از این روشها، با صرف زمان زیاد و سعی و خطا و بعد از پیدا کردن پاسخ تست، به طور معکوس به دست آمده اند!!
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این کتاب این است که سعی شده علاوه بر دقیق بودن حل تستها و استدلالهای بیان شده، خواننده گرامی به سمت مطالعه هوشمند (ایده محور) سوق داده شود. البته این به این معنی نیست که از بیان روشهای سریع و تستی خودداری شده است. بلکه تلاش شده است که اگر در تستی روشی کوتاهی وجود داشته باشد که با تغییر تست یا گزینه ها، باز هم قابل استفاده باشد و به عبارت دیگر فقط برای همان تست کاربرد نداشته باشد، حتما به آن اشاره گردد (مانند محاسبه ضرایب فوریه در حالتی که دوره تناوبها یکسان نباشند، یا بررسی خواص سیستمها با ورودی خروجی و ...). اما بنا این بوده است که از بیان روشهایی که صرفا به گمراه شدن خواننده و "توهم" یادگیری می انجامد، خودداری شود.

⚠️ لازم به ذکر است که مطالب فوق لزوماً در مورد درس سیگنال صدق می کند و دروس دیگر ممکن است از قواعد دیگری پیروی کنند.