ساخت غیررسمی قدرت؛ اندیشکده‌های تصمیم ساز برای دولت ترامپ

ساخت غیررسمی قدرت؛ اندیشکده‌های تصمیم ساز برای دولت ترامپ

✅ساخت غیررسمی قدرت؛ اندیشکده های تصمیم ساز برای دولت ترامپ

✍دکتر عبداله مرادی مدیر گروه دیپلماسی_صلح در این پژوهش به نقش «اندیشکده‌های اطلاعاتی» در جهت‌دهی به سیاست خارجی در آمریکا به طور کلی و مراکز فکری تصمیم ساز برای دولت ترامپ به شکل خاص می پردازد.

▶️واشنگتن را پایتخت اندیشکده‌های جهان می‌خوانند؛ چه اینکه ایالات‌متحده با ۱۸۳۵ اندیشکده طبق آمار«دانشگاه پنسیلوانیا» با اختلاف بسیار زیاد از سایر کشورهای جهان، رتبه نخست را از نظر کمیت اندیشکده‌ها داراست.

▶️در دوره اوباما «مرکز پیشرفت آمریکا» در کنار اندیشکده هایی مانند «بنیاد کارنگی» نقش مهمی در جهت‌دهی به تصمیمات در حوزه سیاست خارجی ایفا می‌کردند.

▶️برخی اندیشکده ها به جهت موضوع تخصصی و یا بدنه فکری، مورد اجماع دوحزبی در آمریکا بوده و در تصمیم سازی‌های کلان آمریکا نقش ایفا می‌کنند، به‌گونه‌ای که برخی از این اندیشکده ها را حتی در قالب ساخت پنهان قدرت به شمار می‌آورند. «شورای روابط خارجی»، «بروکینگز»، «رند»، «مرکز سیاست دوحزبی» و ... از این جمله اند.

▶️با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» ابتدا برخی از «مرگ اندیشکده‌ها» در عصر ترامپ سخن گفتند. اما به‌مرور مشخص گردیده است که «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» نقش ویژه‌ای در جهت‌دهی به سیاست ترامپ در حوزه مسائل غرب آسیا و به‌ویژه در تقابل با جمهوری اسلامی ایران دارد. همچنین اندیشکده محافظه‌کار «هریتیج» که به‌عنوان محل سخنرانی مشهور «مایک پمپئو» برای ۱۲ شرط عادی‌سازی روابط با جمهوری اسلامی انتخاب گردید نیز، همبستگی ایدئولوژیک بالایی با دولت ترامپ دارد.


🎯کانال دانش سیاست👇👇👇
@policypaper


برای دریافت متن کامل این پژوهش به لینک زیر مراجعه کنید 👇👇👇
https://matn.center/https-matn-center-p1940/