🔴 یکی از خصوصیات پیغمبر «عامی» بودن پیغمبر است … …🔷 تربیت یعنی چه؟

🔴 یکی از خصوصیات پیغمبر «عامی» بودن پیغمبر است.
.
.
🔷 تربیت یعنی چه؟ معنی تربیت شکل دادن به یک وجود است. چه عواملی انسان را تربیت می کنند؟
به نظر من ۵ عامل یک فرد را می سازد:
اول مادر است، که اولین ابعاد وجودی یک طفل را می سازد.
دوم، پدر;
سوم، مکتب و مدرسه و فرهنگ است.
چهارم، تمدن است.
پنجم، اساساً روحِ زمان است.

✅ مثلاً شما: مادرتان شما را تربیت کرده; تربیت دوم، پدر است; تربیت سوم، درسی (است) که خوانده اید; چهارم، (این است که) تهرانی هستید; تربیت پنجم، (اینست که) در قرن بیستم هستید.

🔶 پیغمبر اسلام، هیچ یک از این پنج عامل دست اندرکار ساختمان فرد را ندارد. می بینید که پیغمبر وجودی است که کوچکترین اثری و رنگی را از این پنج عامل تربیتی فرد نپذیرفته است; آزاد آزاد رشد می کند و برای همین هم هست که استعداد فهم و پذیرش مفاهیم، معانی و ارزش هایی را دارد که بشریت نمی تواند بفهمد، نمی تواند بپذیرد و نمی تواند داشته باشد، این است که می تواند همه ارزش ها و تمدن ها، همه سیستم های تعلیم و تربیتی و همه اعتقادات و مقدسات را خراب کند، اگر تربیت شده بود، قطعاً تحت تاثیر ارزش های زمان قرار می گرفت.

🔷 بنابراین امّی بودن پیغمبر به معنای بِکارت وجودی است: زمان، خانواده، تاریخ، فرهنگ و قالب ریزی اخلاقی کوچکترین نقشی رویش ندارد، و این است که می تواند معانی انقلابی کاملاً بی سابقه را به سادگی درک کند، همانطور زندگی کند، همانطور باشد و همانطور هم بسازد و همانطور هم خراب کند; و همه این کارها را به راحتی! فیلسوفی که در اسکندریه یا در آتن یا در همدان فلسفه خوانده، چنین استعدادی ندارد.
.
.
📚 برگرفته از کتاب ویژگی_های_شخصیت_پیامبر ، (قطع جیبی)، انتشارات چاپخش، چاپ چهارم، ۱۳۹۰، ص ۱۷ - ۱۵.
.
.
🎯کانال دانش سیاست👇👇👇
@policypaper