♻️انتخاب در تحقیق.. 🖌انتخاب روش، یک کار کلیدی در فرایند تحقیق به حساب می‌آید

♻️انتخاب #روش در تحقیق

🖌انتخاب روش، يك كار كليدي در فرايند تحقيق به حساب مي آيد.بنابراين، نياز داريد تا با كاربردهاي هر يك از روشها و نقاط ضعف وقوت آنها براي موضوعات متفاوت تحقيق آشنا شويد و مهارتهاي خودرا در مورد روشها وتكنيكهاي مختلف تحقيق توسعه دهيد.روش تحقيق با ماهيت موضوع و نوع شناخت مورد انتظار ارتباط كامل دارد.بنابراين، آشنائي با انواع شناخت از ديدگاه معرفت شناسي براي محقق ضروري است.در رابطه با روش تحقیق، انواع مختلفی از شناخت وجود دارد:
🖌شناخت علمي مجموعة منظم وسازمان يافته از اطلاعات ومعلومات در بارة واقعيتهاي خارجي است كه با روش معين وسنجيده، موسوم به روش علمي، به دست مي آيد.چنين شناختي انسان را قادر به پيش بيني تنظيم نقشه براي اينده مي كند و مداخلة اورا در واقعيتهاي خارجي ممكن مي سازد.شناخت علمي نيازمند تبيين(explanati)است لذا طرز تفكر يا فلسفة دانشمندان در تجارب علمي آنان دخالت مي كند.
🖌شناخت فلسفي محصول فلسفيدن است.فلسفيدن حالتی است كه در آن تمام نيروهای جسمی و روحی انسان برای شناختن اشيا، امور وپديده ها متمركز مي شود و با بررسي و تبيين انتقادی تمام معلومات خود به صورت يك كل مرتبط به بينش كلي در بارة خود و جهان و رابطة آنها باهم مي رسد.اين بينش كلي همان جهان بيني يا فلسفه زندگي انسان است.

♻️روش جمع آوری اطلاعات تحقیق
🖌در بخش روش جمع آوری اطلاعات تحقیق، پژوهشگر به توضیح روش های جمع آوری اطلاعات از قبیل مشاهده، پرسشنامه، آزمایش و … می پردازد.
در یک طبقه بندی کلی داده ها به دو نوع اولیه و ثانویه دسته بندی می شوند که منظور از داده های دست اول یا داده های اولیه گونه ای از داده هاست که پژوهشگر مستقیما از جامعه آماری یا نمونه از طریق پرسش نامه یا آزمایش و … بدست می آورد و داده ثانویه، گونه ای از داده هاست که پژوهشگر از طریق کتابخانه، کتب پیشین، پایان نامه های پیشین و مقالات و … بدست می آورد.
جمع آوری اطلاعات در یک پژوهش علمی از حساسیت زیادی برخوردار است و برای آن که نتایج به دست آمده قابل اعتماد و نتیجه گیری باشد باید کلیه اطلاعات به طور مرتب و سیستماتیک جمع آوری شوند. برای جمع آوری اطلاعات از روشهای متعددی استفاده می شود که انتخاب هر روش با توجه به شرایط و نوع اطلاعات مورد نظر صورت می گیرد. در یک پیش نویس طرح تحقیقاتی جزئیات روشهای جمع آوری اطلاعات و همچنین وسایل و ابزارهای مورد استفاده و میزان اعتبار هر کدام و چگونگی اعمال کنترل بر روی هر یک از روشها باید ذکر گردد. به طور کلی روشهای جمع آوری اطلاعات شامل مشاهده، مصاحبه استفاده از اطلاعات موجود است.

🎯کانال دانش سیاست👇👇👇
@policypaper