کنوانسیون پالرمو چیست که مجمع‌تشخیص‌مصلحت در پیوستن ایران به آن این همه معطل می‌کند؟..۱️⃣ کنوانسیون ملل متحد علیه جرم‌ها سازمان‌یا

کنوانسیون پالرمو چیست که مجمع‌تشخیص‌مصلحت در پیوستن ایران به آن این همه معطل می‌کند؟

1️⃣ کنوانسیون ملل متحد علیه جرم‌ها سازمان‌یافته فراملی
برای مبارزه با فعالیت‌های مجرمانه سازمان‌مند و منظم که مرزهای را درمی‌نوردد و از معاهده‌های چندجانبه سازمان‌ملل‌متحد است که در نوامبر ۲۰۰۰ با قطع‌نامه مجمع‌عمومی سازمان‌ملل به‌تصویب رسید.
▫️این معاهده بعدتر در دسامبر ۲۰۰۰ در پالرموی ایتالیا برای امضای دولت‌ها باز شد و به امضای ۱۴۷ دولت ازجمله ایران رسید به‌همین‌دلیل به این کنوانسیون، کنوانسیون پالرمو گفته می‌شود.
▫️دفتر «مبارزه با موادمخدر و جرم سازمان‌ملل»، عهده‌دار این کنوانسیون و پروتکل‌های آن عمل می‌کند.

2️⃣ این کنوانسیون با سه‌سند دیگر تکمیل‌شده؛ «پروتکل پیشگیری، سرکوب و مجازات قاچاق اشخاص مخصوصاً زنان و کودکان»؛ پروتکل علیه قاچاق مهاجران از راه زمین، دریا و هوا» و «پروتکل علیه تولید غیرقانونی و قاچاق مهمات»

3️⃣ این کنوانسیون از سپتامبر ۲۰۰۳ به اجرا درآمده و تا ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۷، ۱۸۹ کشور آن را امضا کرده‌اند؛ یعنی ۱۸۴عضو سازمان‌ملل، جزایر کوک، سریر مقدس، نیووی، دولت فلسطین، و اتحادیه اروپا.
▫️این ۹ کشورِ عضوِ سازمان‌ملل‌، عضو این کنوانسیون نیستند؛ بوتان، جمهوری‌کنگو، ایران، پالا‌ئو، پاپوا گینه‌نو، جزایر سومالی، سودان جنوبی، تووالو.
▫️از میان این‌‌کشورها، ایران و کنگو، این کنوانسیون را امضا‌کرده‌اند ولی هنوز در مجلس‌های‌شان این کنوانسیون تصویب‌نشده و به‌این‌ترتیب مثل هفت‌کشور دیگر، از اعضای این کنوانسیون به‌شمار نمی‌روند.

🎯کانال دانش سیاست👇👇👇
@policypaper