🔴 زورآزمایی حکومت‌های توتالیتر با جامعه

🔴 زورآزمایی حکومت های توتالیتر با جامعه

👈معمولاً زورآزمایی حكومتهای توتالیتر با واقیت تاریخی بر همان نقطه ای متمركز میشود كه در ایدئولوژیشان نقش محوری دارد، بر همان امری كه كانون خیالپردازیهای آنهاست. در حكومتهای كمونیستی اقتصاد این نقش را ایفا میكرد.

🔺این حكومتها اقتصاد را عامل اصلی و زیربنای تحولات تاریخی میشمردند، مدعی بودند كه از اقتصاد و به تبع آن تاریخ، شناخت علمی به معنای اخص آن دارند و به همین دلیل پیشتاز آیندهٌ بشریت هستند. ولی از روز اول تا به آخر نقطهٌ ضعف اساسی آنها همین اقتصاد بود. كوشیدند تا بازار آزاد را با برنامه ریزی و مالكیت خصوصی را با مالكیت دولتی جایگزین كنند و در نهایت وضعی ایجاد كردند كه انگیزهٌ تولید اقتصادی را به حد اقل رساند، رابطهٌ عرضه و تقاضا را به كلی مختل كرد و تولید و رشد را از اساس متزلزل ساخت.

🔺آمارهای دروغین و توجه یكسره به فنون و صنایع نظامی هم دردی از كار دوا نكرد. بالاخره شوروی به مرحله ای رسید كه توان رقابت نظامی با ایالات متحده را از دست داد و سرمایه گذاری های بزرگ اقتصادی و علمی و تكنولوژیك آمریكا در بخش نظامی حریف كمونیستش را از نفس انداخت.

🔸فكر اینكه میتوان با آزادسازی اقتصاد بر توان شوروی افزود به ذهن همه كس میرسید ولی حكومت شوروی نمیتوانست به اجرایش بگذارد و همان بماند كه بود، كمااینكه دیدیم مرد و از پس اصلاح برنیامد.

🎯کانال دانش سیاست👇👇👇
@policypaper