‍ ❇️ ساختار سیاسی استبداد (۱)

‍ ❇️ ساختار سیاسی استبداد (1)

👈ساختار سیاسی بسته، مستبد، پلیسی، ارعاب و وحشت، دروغ پرداز، حاکمیت سانسور، ضدیت با آزادی بیان و عقیده و حکومت باندی و دویست، سیصد خانواری و امثالهم؛ نشان از حاکمیت جباریت و زور است. در چنین فضا و شرایطی جابجایی حاکمان و بقول علی (ع ) «اسفلکم اعلاکم، اعلاکم اسفلکم. پا یینی ها به بالا؛ و بالایی ها به پایین. البته آنانی که بناحق به پایین و یا بالا رفته اند»؛ معنا و جایگاهی نخواهد داشت.

🔺شخصیت پرستی، قدسی کردن امور، افراد، سازمانها و نهادها، حاکمیت فامیلی و قومی؛ راه شایسته سالاری، انتقاد و اعتراض را خواهد بست. در چنین رسم و مرامی؛ دین به دکان و بازار کسب و کار تبدیل خواهد شد. «یعنی دین سیاسی و ابزاری» چنین دینی نارسا، تعارض آفرین و ابتر است.

🔺فرمانبرداران و ملت در کنار صاحبان قلم و خرد می توانند؛ از ظهور هیتلرها و صدام هایی که در همه ی جوامع به صورت بلقوه وجود دارند؛ در نطفه خفه و یا باعث و بانی رشد و ظهور آنها شوند. اگر در جامعه ای مردم فقط به آب، نان و منصب بیندیشند. و در خصوص سایر مسایل، بی تفاوت باشند. و اسیر قضا و قدر شوند؛ و به انتظار ظهور قهرمان و ناجی بنشینند؛ و با اعتراض و انتقاد بیگانه شوند؛ این بینش و روش، در تقویت قدرت نظام و فرد مستبد تاثیری بسزایی خواهد داشت.

🎯کانال دانش سیاست👇👇👇
@policypaper