آن‌‌چه می‌تواند ویروس را به یک فاجعه جهانی بزرگ‌تر تبدیل کند این پرسش است که آیا این بحران، دشمنی میان انسان‌ها و کشورها و همکاری

آن‌‌چه می‌تواند ویروس را به یک فاجعه جهانی بزرگ‌تر تبدیل کند این پرسش است که آیا این بحران، دشمنی میان انسان‌ها و کشورها و همکاری نکردن‌شان با هم را بیشتر خواهد کرد یا نه؟

آن‌چنان‌که یووال نوح هراری می‌گوید، انزوای کشورها و بسته شدن مرزهایشان که این روزها در اکثر کشورهای دنیا شاهد هستیم، الزاماً به مفهوم عدم همکاری بین آنها نیست؛ مهم مبادله‌ی اطلاعات و داده‌های مشترک علمی است. نکته‌ی مثبتی که یک پزشک در میلان ایتالیا در رسیدگی به بیماران کرونا کشف کند، بسیار زود در نجات انسانی دیگر در جایی دیگر از دنیا مؤثر خواهد بود. نکاتی که چین و کره جنوبی در ماه‌های گذشته در ضمن دست‌وپنجه نرم کردن با این ویروس آموخته‌اند، اکنون در اسپانیا و آمریکا و هرجای دیگری سرمشق است.

یووال نوح هراری معتقد است، در مسابقه‌ی انسان با ویروس‌، پیش از آن‌که کرونا خطرناک‌تر شود، علم و دانشمندان برنده خواهند بود؛ اما این امر مشروط است به همبستگی بشریت و وجود رهبران خردورز و دوراندیش.

نوح هراری می‌گوید، مطمئناً کرونا نسل بشر را منقرض نخواهد کرد؛ اما اگر در نتیجه‌ی بحران کرونا سیستم‌هایی تقویت شوند که با بستن دستبند بیومتریک و راه‌های دیگر شهروندان را ۲۴ ساعت شبانه‌روز تعقیب کنند و دنیایی داشته باشیم که کشورها دیگر به هم اعتماد نکنند و تجارت جهانی نیز فرو بپاشد، درست است که اکثر مردم باز هم زنده خواهند ماند، اما دنیای خوبی نخواهد بود.

یووال نوح هراری همچنین گفته است: حتی اگر دنیا به واکسن کرونا دسترسی یابد ولی به این درک نرسد که باید درمان و بهداشت را در همه‌ی دنیا تقویت و برای همگان دسترس‌پذیر کرد، ویروس مهلک‌تری در انتظار همه‌ی ما خواهد بود.

🎯کانال دانش سیاست👇👇👇
@policypaper