انواع کمال گرایی.. کمال‌گرایی منفی

انواع کمال گرایی

کمال‌گرایی منفی
روانشناسان معتقدند آنچه که در بسیاری از افراد تحت عنوان کمال گرایی یاد می شود، کمال‌گرایی از نوع منفی است.
در این نوع از کمال گرایی، فرد به دنبال بی‌نقص و کامل بودن در همه زمینه ها بوده و بیش از حد نگران ارزیابی و قضاوت های منفی دیگران است و با نادیده گرفتن خود واقعی خویش و آرمانی کردن افراطی آن در نظر خود و دیگران، به طرق مختلف تحت استرس و فشار روانی قرار می گیرد.

چنین فردی ممکن است با بسیاری از مشکلات روانی چون اضطراب، افسردگی، بدخلقی، افکار خودکشی و... و یا مشکلات جسمانی مثل ضعف سیستم ایمنی، بیماری‌های قلبی و عروقی، کلیوی، کبدی و... دست و پنجه نرم کند. اعتقاد به برترین ها بودن، یک تفکر غلط است و لطمات عدیده ای را بر فرد وارد می کند.

کمال‌گرایی مثبت
یک کمال گرای مثبت از تلاش زیاد لذت می برد و برای انجام بهترین عمل تا بدان جایی که می تواند سعی کرده اما هیچ گاه کار و کوشش بیش از حد را به خود تحمیل نمی کند. اکثر اوقات از نتایج فعالیت های خویش راضی است و احساس رضایت و موفقیت می کند. انگیزه فعالیت و حس رقابت سالم در کمال گرایان مثبت بسیار مشهود است.

پزشکان حاذق، مهندسان نمونه ، وکلای مجرب، مدیران موفق و... از جمله این افراد هستند. ازدواج های موفق و خانواده های به سامان نیز در این گروه از افراد بسیار قابل مشاهده است.

@politicalculture