علت نامگذاری دادگاه میکونوس چیست!

علت نامگذاری دادگاه میکونوس چیست!

پرفسور هلموت در مقاله ی خود به اصل و نسب يكي از بزرگان مي پردازد كه تاريخ نگاران غرض ورز حقايق را در مورد ايشان مورد كتمان قرار داده اند ، او در اين مقاله سعي براين داشته كه پرده از حقايق ارزشمندي بردارد…

...حوالي سال 1946 میلادی يكسال پس ازجنگ جهاني مردي اهل شمال ايران ، در حومه ی رشت به نام ميرزا كاظم بسيار مورد اعتبار و احترام مردم بود او در داوري و حل وفصل كردن اختلافات مردم ،شهره عام وخاص بود، از اين رو ميرزا كاظم را به سمت ميراب منطقه تعيين كرده بودند تا در تقسيم آب زراعي به كشاورزان كمك كند،
ميرزا كاظم حدود يك هكتار باغ در نزديك رودخانه پسيخان داشت كه ازگيل پرورش ميداد (ازگيل به زبان گيلكي كونوس گفته ميشود) ، ميرزا كاظم در فصل بهار و تابستان ميراب شاليزار و در پاييز زنبيل بر دوش در باغ ازگيل خود مشغول بكار بود...
در آن دوره كه ايران توسط رضاخان در حال شكوفايي بود ، به فرمان او براي هر ايراني سجل (شناسنامه) صادر مي شد و نام فاميل تعين مي گرديد، كه اين نام معمولا بر اساس شغل، ظاهرشخص و... تعيين وثبت مي گرديد!!!
يكي از روزهاي سرد پاييز درحالی که مير كاظم در باغ مشغول امور باغ و برداشت محصول ازگیل بود خبر دادند كه از ثبت احوال براي صدور سجل از رشت آمده اند ، مير كاظم با زنبيل پر از ازگيل براي گرفتن سجل رفت ، مامور ثبت احوال كه در منزل کدخدا در حال تنظيم مدارك وتعيين نام بود چشمش به زنبيل ميركاظم افتاد، از او پرسید پیر مرد چی با خودت داری؟ ميركاظم با لهجه ی شیرین گيلكي جواب داد "مي كونوس" ( ازگيل من) كه مامور ثبت احوال همان نام را برايش انتخاب ميكند، “مي كونوس”
از آن روز ،ميركاظم میرآب معروف به میر کاظم ميكونوس شد.میر کاظم چهار فرزند داشت سه پسر و يك دختر كه پسر سومش محمد جواد از نظر ظاهری وخلق وخوی شباهت زيادی به پدر داشت. محمد جواد پس از فارغ تحصيل شدن از دبيرستان كورش رشت ، تصميم گرفت براي ادامه تحصيل در رشته حقوق به دانشگاه تهران برود ، از قضا در آن زمان رضاخان تسهيلاتي را براي تحصيل در فرنگ برای دانش آموزان موفق تصويب كرده بود، كه اين تسهيلات شامل حال محمد جواد ميكونوس هم شد و او توانست به آرزوي خود دیرینه ی خود يعني تحصيل در رشته حقوق آنهم در فرنگ برسد!
محمد جواد ميكونوس شهر برلين آلمان را براي تحصيل انتخاب نمود و شش سال در آنجا با جديدت و علاقه فراوان تحصيل نمود و از دانشجويان تراز اول دانشگاه'' Humboldt برلين'' شد و بلا فاصله پس از اتمام تحصيلات جذب اكادمي حقوق دانان آلمان شد. محمد جواد میکونوس پس از ٣٠ سال كار مداوم و خستگي ناپذير از سوي دادگاه فدرال آلمان به عنوان قاضي برتر آلمان در قرن بیستم معرفی شد و دولت آلمان نیز به پاس زحمات او ساختمان دادگاه برلين را به نام او تغییر به ميكونوس داد.اين در حاليست جامعه جهاني براي تشويش و انحراف اذهان عمومي دليل نامگذاري اين دادگاه را به ترور چند فعال سياسي مرتبط دانسته اند كه ابدا اين ادعا صحت ندارد!
از محمد جواد كتاب هاي زيادي برجا مانده است. همچنین گزيده اي از سخنان او در ورودی دادگاه ميكونوس به عنوان منشور كونوس نصب شده است .
محمد جوادميكونوس باقي عمرش را در جزيره ی در قبرس كه به نام خود خريداری كرده بود گذراند ، جزيره ميكونوس قبرس اكنون از جزاير پر رونق قبرس بشمار مي آید،
لازم به ذكر است جناب ميكونوس قبل از ترك آلمان درخت ازگيلي به يادبود پدرش در محوطه دادگاه ميكونوس كاشت كه هنوز پا برجاست و هر ساله كودكان در زادروز ميكونوس دور اين درخت حلقه ميزنند و شعري به زبان آلماني مي خوانند.

ياد و خاطر ه ی ''دکتر محمد جوادميكونوس'' گرامی باد.
سلام بر ایران ودرود برایرانی
__
اقتباس ازترجمه مقاله ی ''پرفسور هلموت'' شماره ٣١٧ ماهنامه ی اشپیگل بررسي كتاب تاریخ شناس آلمانی در زمینه آسیا میانه “


@politicalculture