پر مشغله‌بودن نشانه هوش و موفقیت نیست!

پر مشغله‌بودن نشانه هوش و موفقیت نیست!

یکی از اولویت‌های اصلی هر مدیر تازه‌کاری در بدو فعالیت مدیریتی‌اش حول محور افزایش بهره‌وری شکل می‌گیرد. در این میان بسیاری از بزرگان و صاحب نظران دنیای مدیریت توصیه‌ها و رهنمون‌هایی در ارتباط با راه‌های افزایش بهره‌وری در سازمان‌ها ارائه داده‌اند که حاصل سال‌ها تجربه‌اندوزی و مطالعه آنهاست و در اینجا به آنها پرداخته می شود:

۱- خودتان وقت‌تان را مدیریت کنید
تام رث از چهره‌های شاخص عرصه مدیریت بهره‌وری و نویسنده کتاب پرفروش «آیا شما سرشار از انرژی هستید؟» در این مورد می‌گوید:
«اگر می‌خواهید با اوج انرژی و توان‌تان کار کنید حتما باید در هر روز کاری ساعاتی را به‌طور کامل برای انجام پروژه‌هایی اختصاص داد که نیازمند تمرکز بالا بوده و هر گونه اخلال و مزاحمتی می‌تواند به کاهش کیفیت اجرای آن منتهی شود. برای تحقق این هدف باید عوامل مزاحمی چون ایمیل‌ها، تماس‌های تلفنی، رسانه‌های اجتماعی و مراجعه‌کنندگان را به‌طور کامل از خود دور کرد و پس از انجام حداقل یک کار مهم برای مدتی مشخص و محدود به آنها پاسخ داد.»

۲- فراموش نکنید که پرمشغله بودن باعث کاهش تمرکز می‌شود
بعضی‌ها فکر می‌کنند اگر سرشان را حسابی شلوغ کنند و چندین پروژه و کار را به‌طور همزمان انجام دهند به گونه‌ای عمل کرده‌اند که بهره‌وری بالایی را به نمایش گذاشته‌اند و موفق جلوه خواهند کرد؛ در حالی‌که واقعیت امر کاملا عکس این است و پرداختن به فعالیت‌های متعدد در یک زمان به‌طور حتم ما را از انجام درست و با تمرکز کار اصلی‌مان باز می‌دارد.

کریستین کارتر، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه برکلی در این مورد می‌گوید: «پرمشغله بودن به هیچ عنوان نشانه هوش و توانمندی و موفق بودن افراد نیست بلکه علامت ضعف و ناتوانی و گاه ترس افراد از به پایان رساندن یک پروژه خاص تلقی می‌شود که نتیجه‌ای جز اتلاف انرژی به بار نمی‌آورد.»

۳- چیزی به نام کارمند ایده‌آل وجود ندارد
برخی از مدیران بر این باورند که کارمند ایده‌آل کسی است که تمام فکر و ذکرش کار برای شرکت یا سازمان خود است و فردی است که حاضر است زندگی شخصی‌اش را فدای کار خود کند.
تجربه نشان داده که حتی لایق‌ترین و قوی‌ترین کارمندان نیز نمی‌توانند برای ساعات و روزهای طولانی کار کنند و دیر یا زود خستگی و دلزدگی از کار سراغ آنها خواهد آمد.
بریجیل شولتز، روزنامه‌نگار و نویسنده کتاب پرفروش «بیش از حد کار نکنید» در این مورد می‌نویسد: «مدیر یا کارمندی که فکر می‌کند با کار خیلی بیشتر و طولانی‌تر می‌توان به دستاورد‌های بیشتری دست یافت به‌طور حتم به هیچ جا نخواهد رسید و هیچ چیزی به دست نخواهد آورد.
موفق‌ترین افراد کسانی هستند که به محدودیت‌های ذهنی و جسمی خود آگاه هستند و با خوابیدن و ورزش کردن کافی به جسم و ذهن خود احترام می‌گذارند و در حین کار به اندازه معقول استراحت می‌کنند. به‌طور حتم این افراد عملکرد بهتری از خود بروز خواهند داد.»

۴- برای به پایان رساندن پروژه‌های بزرگ و مهم عجله نکنید
خیلی از ما برای به پایان رساندن پروژه‌های حساس و خیلی مهم خود ثانیه‌شماری می‌کنیم و گاهی اوقات ترجیح می‌دهیم تا با عجله آن کار‌ها را تمام کنیم و به اصطلاح از شر آن کار خلاص شویم.
آدام گرانت، روانشناس مشهور معتقد است اگر مدیران یا کارمندان در حال انجام دادن یک پروژه حساس و مهم هستند بهتر است بیش از حد به خود فشار نیاورند که آن کار را هر چه سریع‌تر به پایان برسانند بلکه شایسته است عمدا چند گام آخر را به روز یا روز‌های بعد موکول کنند تا مراحل آخر پروژه مورد نظر را که بسیار کلیدی و تعیین‌کننده نیز هستند با تمرکز و بهره‌وری بالاتری انجام دهند.

منبع: Asked Manager .com

@politicalculture