🔺قسمت دوم.. از جمله مشکلاتی که می‌تواند تولید در یک کشور را دچار مشکلات کند قاچاق است

🔺قسمت دوم

🔸مقابله با قاچاق: بنابر گزارش ها حدود 15 تا 30 میلیارد دلار حجم قاچاق در کشور است که بسیار زیاد است. از جمله مشکلاتی که می تواند تولید در یک کشور را دچار مشکلات کند قاچاق است. بنابر گزارش ها حدود 70 درصد از قاچاق از طریق گذرگاه‌ های رسمی گمرک صورت می گیرد. از دلایل قاچاق از طریق گذرگاه های رسمی می توان به عدم کنترل کانتینرها در گمرک و جریمه کم قاچاق در گمرک‌ها اشاره کرد. گمرک به دلیل این که دستگاه های ایکس _ رِی و دیگر دستگاه های کنترل کننده کمی دارد نمی تواند همه کانتینر ها را جست و جو کند و از طرفی حتی چنان چه گمرک کالاهای قاچاق را پیدا هم بکند جریمه کمی در انتظار فرد خاطی است. باید بر روی تجهیزات گمرک سرمایه گذاری شود و همچنین جریمه های گمرک افزایش یابد.

🔸برگشت معوقات بانکی: تخمین زده می شود بیش از 100 هزار میلیارد تومان در نظام بانکی معوقات وجود دارد. درصد مهمی از این معوقات در جیب افراد نزدیک به عناصر قدرت است که با وجود رانت از آن بهره مند شده و با وقاحت، وامِ گرفته شده را پس نمی دهند و بانک ها که از پول مردم به این افراد وام داده اند مجبور می شوند با اضافه برداشت با ایجاد تورم به مردم سود پول آن ها را بدهند، این مطلب موجب بالا رفتن نقدینگی و تورم در کشور می شود. اصلاح نظام بانکی و برخورد های به دور از مصلحت اندیشی توسط قوه قضاییه با این افراد می تواند این معوقات را به بانک ها برگرداند.

🔸مبارزه با رانت آقازادگی و نزدیک بودن به قدرت: متاسفانه پدیده امروز ما آقازاده هایی هستند که برخوردار از رانت قدرت هستند و با همین رانت موجب ایجاد انحصار و فساد اقتصادی می شوند.(همه فرزندان و افراد نزدیک به مسئولان این طور نیستند) لزوم اظهار اموال و نحوه کسب آن ها توسط مسئولان و خانواده آن ها به مردم و رسیدگی قوه قضاییه به نحوه کسب این اموال می تواند باعث بهتر شدن این مطلب شود.

🔸شفافیت: از جمله بحث هایی که واقعاً نیازِ امروز جامعه ماست شفافیت است که باعث می شود فساد در کشور کاهش یابد. پشت درهایِ بسته است که فساد ایجاد می شود نه در اتاق های شیشه ای.

🔸لزوم بودجه ریزی بر اساس عملکرد دستگاه ها: یکی از رسم های غلط در بودجه ریزی کشور که رایج شده است این است که هر نهادی برای خود یک ردیف بودجه دارد بدون آن که عملکرد آن بررسی و مشخص باشد. هر کسی که از بودجه عمومی پول می گیرد باید عملکردش را برای مردم منتشر کند و همه بدانند با آن پول چه کرده است و آن پول برای چه هزینه شده است. امروز بعضی موسسات فرهنگی بودجه دریافت می کنند بدون آن که عملکرد خود را بیان کنند. چنان چه بودجه ریزی بر اساس عملکرد باشد هر سازمان بر اساس کاری که انجام داده است پول می گیرد.

🔸اصلاح روند خصوصی سازی: خصوصی سازی و کاهش نقش دولت در اقتصاد امری مهم است و می تواند مفید باشد اما متاسفانه روند خصوصی سازی در سال های اخیر روند مثبتی نبوده است و نتوانسته است آن طور که انتظار می رفت عمل کند و در بخش واگذاری ها فسادهای چند هزار میلیاردی دیده می شود، باید در بحث خصوصی سازی سابقه خریدار بررسی شده تا ثابت شود وی صلاحیت لازم برای خرید و مدیریت آن واحد را دارد و آن را به ورشکستگی نخواهد کشید و همچنین بحث قیمت گذاری باید تحت نظارت مجلس و سازمان بازرسی کل کشور باشد و اطلاعات واگذاری به صورت شفاف در اختیار مردم باشد تا بتوان از فساد در این بخش جلوگیری کرد.

🔸کاهش یارانه انرژی: بنابر گزارش‌ها ایران حدود 45 میلیارد دلار یارانه انرژی می دهد که این رقم بالایی بوده و لازم است در بخش حامل های انرژی افراد و واحد های پرمصرف و با درآمد بالا از یارانه بسیار کم تری نسبت به بخش های کم درآمد جامعه برخوردار شوند. یارانه ای که به افراد با درآمد های بالا می رسد و آن ها با مصرف بیش تر، از یارانه بیش تری نسبت به افراد کم درامد برخوردار می شوند باید در این مطلب بازنگری شده و قیمت ها برای افراد و واحدهای با درآمد بالا واقعی تر شوند.

🔰این ها بخشی از راهکار هایی هستند برای بهتر شدن اوضاع و همان طور که گفته شد باید دید این شجاعت و اراده در مسئولان هست تا کاری کنند؟

✍ #علی_پاشایی


•●[I➣کانال علوم سیاسی
•●[I➣ @politickaraj