☸✴️ روزنامه نگاری ما فقط نظارت استصوابی را کم دارد …. ✍ محسن زینلی پور

☸✴️ روزنامه نگاری ما فقط نظارت استصوابی را کم دارد...
✍ محسن زینلی پور

◀️ آبان 96 این خبر منتشر شد که هیات دولت لایحه ی نظام رسانه ای درست کرده و بدین ترتیب میخواهد ضوابطی را تعریف کند تا آزادی نیم بند و شکسته بسته ی مطبوعات و روزنامه نگاران را کمر شکسته و نظارتی تام و تمام دولتی را بر هر گونه فعالیت مطبوعاتی به اجرا بگذارد؛ بخوانید نظارت استصوابی.

◀️ سرنوشت آن لایحه تا جایی که به یاد دارم مشخص نشد و گذشت تا امروز که خبر آمد که مشابه همان لایحه را این بار جمعی از نمایندگان مجلس در قالب یک طرح، با نام «سازمان نظام روزنامه نگاری جمهوری اسلامی ایران» تهیه و پیشنهاد کرده اند. از این طرح نمایندگان جزییات زیادی نمی دانیم اما آن لایحه ی دولت بنا داشت که روزنامه‌نگاری را موکول به اخذ پروانه روزنامه‌نگاری می‌کند و برای مثال روزنامه‌نگاری که این پروانه را نداشته باشد، نمی‌تواند در سازمان‌ها و مراجع رسمی و عرصه عمومی کار کند.
🔺همچنین در صورت وقوع جرم مطبوعاتی، اگر آن مطلب متعلق به کسی باشد که پروانه روزنامه‌نگاری ندارد، در دادگاه عمومی و بدون حضور هیئت‌منصفه محاکمه می‌شود.سازمان نظام رسانه، تحت کنترل کامل دولت است و صنف روزنامه‌نگار در آن هیچ استقلالی ندارد.

🔺اینکه کشور ما جزو انگشت شمار کشورهای دنیاست که برای چاپ کتاب و روزنامه و یا راه اندازی هر رسانه ی دیگری، نیاز به مجوز پیش از انتشار دارد، به اندازه ی کافی رمق آزادی مطبوعات را کشیده بود و فقط همین کم بود که هر شخص برای داشتن فعالیت مطبوعاتی نیز، نیازمند گرفتن مجوز باشد. کجای دنیا این را بگوییم که بهمان نخندند!!؟

🔺تصور کنید که ازادی نیم بند بیان فقط شامل حال آنهایی خواهد شد که از فیلتر مراجع نظارتی این لایحه گذشته باشند و مجوز روزنامه نگاری را دریافت کرده باشند. در غیر این صورت حتی اگر پدر علم روزنامه نگاری ایران نیز باشد، روزنامه نگار محسوب نمیشود و اگر در دادگاهی از آنها شکایت شد، حتما باید در دادگاه عادی و خیلی بی اطلاع از مسائل و پیچیدگی های کار مطبوعات و بدون حضور هیات منصفه، محاکمه شود.

🔺به تهیه کنندگان آن لایحه و این طرح باید تبریک گفت که بنا دارند چنین بدعتی را بنیان نهاده و نسخه ی همه ی انجمن ها و سندیکاهای نیست و نبوده ی مطبوعاتی را به یکباره بپیچند...

✅سیاست شناسی
@politicology