⬅️☸ حکومت مردم یا حکومت قانون. ✍ رامین البرزی

⬅️☸ حکومت مردم یا حکومت قانون
✍ رامین البرزی

⬅️ دموکراسی حکومت عوام نیست، حکومت خواص است در معرفی بهتر حکومت نخبگان، همه حکومت ها در تاریخ بشر حکومت نخبگان بوده اند، تفاوت حکومت های دموکراتیک با اشکال غیر دموکراتیکش در چرخش نخبگان درون قدرت است، به تعبیری دموکراسی ها بجای الیگارشی اقلیت حاکم ، پولیارشی و چرخش اقلیت های نخبه حاکم بر سر قدرت سیاسی است.

🔺عمده مردم نه می خواهند و نه می توانند در اداره جامعه نقش فعالی داشته باشند، نقش مردم باید در همین تعویض نخبگان حاکم در انتخابات باقی بماند، این یعنی حکومت نخبگان توام با انتخاب و رضایت مردم.

🔸 سنگ بنای یک دموکراسی، حاکمیت قانون (constitution) مبتنی بر هویت و منافع فردی است ، وظیفه یک دولت دموکراتیک بیش از انکه پاسخ گویی به خواسته اکثریت باشد، دفاع از آزادی فردی شهروندانش در مقابل دست اندازی دیگران است.

🔸دموکراسی به خودی خود هیچ گونه برتری به سایر اشکال مدیریت سیاسی جامعه ندارد، ارزش دموکراسی ها به دموکراتیک بودن آنها نیست به لیبرال بودن آنهاست، لیبرال دموکراسی تنها صورت قابل اجرای دموکراسی است، یعنی برتری حاکمیت قانون بر خواست جمعی، یعنی اولویت فرد بر جمع و یعنی آزادی بر دولت.

🔸بدون سه اصل «حاکمیت قانون»، «فردیت» و «آزادی» ، یک سیستم سیاسی دموکراتیک نیست ولو اینکه در آن جوامع دولت ها با رای مردم سرکار بیایند و بروند و چرخش نخبگان هم وجود داشته باشد، تاریخ سیاسی مدرن مشحون است از دموکراسی های توتالیتر و دولت های اقتدار گرای لیبرال که اولی ناقض آزادی و دومی حامی آن بودند.

#دموکراسی #مردم_سالاری #چرخش_نخبگان
✅ #سیاست_شناسی
@politicology