✳️☸ روایتی از دکتر اکبر ایرانی رئیس مرکز پژوهشی میراث مکتوب.. 🔰نام ایران از منظر دکتر ژاله آموزگار

✳️☸ روایتی از دکتر اکبر ایرانی رئیس مرکز پژوهشی میراث مکتوب

🔰نام ایران از منظر دکتر ژاله آموزگار

◀️دکتر ژاله آموزگار استاد تاریخ و فرهنگ و زبانهای باستانی را با آن قامت رعنا کیست که نشناسد؟ فخر بانوان مراکز علمی و دانشگاهی است.

🔸دو هفته پیش که در محفل انس ماهانه میراث مکتوب شرکت فرموده بودند لطف نموده کتاب "از گذشته های ایران"مجموعه مقالات چاپ شده خود در سال ۹۶ از سوی انتشارات معین را به مؤسسه میراث مکتوب اهدا فرمودند. در مقاله اول که توفیق مطالعه آن را یافتم، حیفم آمد این عبارت ایشان را درباره ‌‌"ایران" به اشتراک نگذارم و بیشتر از آن روی که یادی از این رادزن فرهنگ ایران نموده و شما را در دعای خیر و آرزوهای بلند برای ایشان سهیم کرده باشم.
ایشان می نویسند:

🔸"واژه ایران برای این سرزمین و همچنین عبارتهای ایرانشهر و شهر ایران،آغازین کاربردسیاسی و اجتماعی خود را از دوره اشکانیان دارد و در دوره ساسانیان اهمیت آن به اوج خود می رسد.

🔸اما چرا یونانیان و به تبع آنها غرب با این همه روایت های آریایی این سرزمین را پرسpersa نامیدند؟ در این مورد این چنین می توان استدلال کرد: از آنجا که یونانی ها در آن سده ها بیشترین ارتباط را با ایالت پارس و فرمانروایان آن داشتند، این سرزمین را به نام و مشتق از پارس،پرسه نامیدند و از این راه این نام در زبانهای اروپایی به صورت persa,persia, persian درآمد، همان گونه که ما نیز سرزمین "هلن" را با نام نزدیک ترین استان آن که "ایونیا" Ionia نام داشت.

🔸 "یونان" نامیده ایم وگرنه از دیرباز ایران، ایران بوده است و قانونی که در سال ۱۳۱۲تصویب شد،برای این بود که در کشورهای دیگر هم به جای پرس، ایران، ایران نامیده شود."

⭐️ تندرست و سرافرازباد چنین بانویی که افتخار ایران است.

✅ #سیاست_شناسی
@politicology