✳️ انتقال قدرت. (بخش نخست). ✍️ رضا میرزایی

✳️ انتقال قدرت
(بخش نخست)
✍️ رضا میرزایی

👈شاید بتوان گفت قدرت در سیاست داخل و بین الملل عنصری کلیدی محسوب می شود ، یک نیروی محرک برای واداشتن یا اعمال اراده بدون توجه به موافق بودن یا نبودن ...
🔺به لحاظ تاریخی جهان و کشور ها همواره عرصه تقابل و زورآزمایی نیروهای مختلف سیاسی و اجتماعی بوده اند و روند انتقال قدرت سیاسی و اجتماعی به دو صورت خشن یا سخت و نرم (شاید هم جنگی و غیر جنگی) بوده است . البته مسیر اندیشه ورز همواره سعی نموده مناقشات قدرت را طوری راهبری نماید که انتقال قدرت در بستری نرم و بدون دغدغه و خونریزی انجام گیرد ، هرچند در ابتدا و حتی بعدها برای نشست آن(این روند نرم) خون های زیادی هم ریخته شده است!
🔺اولین روزها « دولت شهر آتن » بود که در شکل دهی مفهوم دمکراسی و انتقال نرم قدرت بر اساس آرا عمومی ، توانست جایگاه ویژه ای در تاریخ تمدن غرب برای خود دست و پا کند که روند آن نیز بعدها در نهایت در محیطی مبارزاتی ، به مردم سالاری راستین مردم آزاد انجامید و روند رای گیری در مجمع آلکزیا (یا همان مجمع ملی) شکل گرفت.اما موضوع مهمی که وجود داشت اینکه این نظام دمکراسی هم ،در اوج اقتدار فقط یک پنجم کل مردم را پوشش میداد و نزاع و کشمکش بین محافظه کاران و دموکرات های آن زمان (بر اساس منفعت طلبی خود) ، یک نظام الیگارشی تمام عیار و ضد دمکراتیک را به نمایش می گذاشت.
🔺شاید با کمی احتیاط بتوان گفت : آنچه که فقط ماند نظریاتی بود که در باب دمکراسی الهام بخش متفکران عصر جدید شد، والبته در عمل چیزی که ادامه یافت استبداد مطلق پادشاهان بود که تا آستانه حق الهی پادشاهان پیش رفت و با حذف پیش رونده نظر مردم در رابطه بین مردم و حکمرانان که پارلمان محل ظهور آن بود، انگیزش های جنگ های داخلی را(در انگلستان) پایه ریزی کرد.
🔺 احتمالا می توان گفت شروع فلسفه سیاسی مرتبط هر چند توام با دو رساله تقریبا مخالف هابز و لاک بود ، با اینحال توانست تا حدود زیادی مبنا و راهگشا باشد ...با اینحال بسیاری از اندیشمندان معتقدند انعقاد دمکراسی یا رفع بحران دمکراسی تنها با اندیشه و فلسفه سیاسی شکل نخواهد گرفت!

#انتقال_قدرت
✅ #سیاست_شناسی
@politicology