✳️✴️ تفاوت چرخش نخبگان با گردش نخبگان.. این گردش نخبگان است که مغفول واقع شده است

✳️✴️ تفاوت چرخش نخبگان با گردش نخبگان

👈 در کشور ما,عبارت چرخش نخبگان ,به اشتباه بجای گردش نخبگان مصطلح شده است.

🔺چرخش نخبگان در ایران در حد اعلی وجود دارد!این گردش نخبگان است که مغفول واقع شده است. چرخش اشاره به حرکت دوری و دورانی دارد که چرخنده پس از حرکتی کوتاه و مقطعی مجددا به جای اول خود بر میگردد و عنصر ثانویه ،حق ورود به این شبکه را ندارد اما گردش به معنای ،حرکت از نقطه ای به نقطه دیگر میباشد و به ندرت اتفاق می افتد که گردنده به جای اول خود باز گردد و فاقد عنصر تکرار است.

🔺این بدان معناست که باید در مدیریت کلان کشور ,گردش نخبگان را حاکم کنیم نه چرخش نخبگان را!یعنی وزرا و روسای سازمانها و مسئولان ,پس از یک چرخش مقطعیمجددا به مقام قبلی خود نائل نشوند,و شاهد لقب هایی چون شیخ الوزرا نباشیم!

🔺به جرات می توان گفت غیر ممکن است در کشورهای پیشرفته کسی بیش از 10 سال بر ریاست سازمان یا وزراتخانه ای تکیه کند و پس از اتمام مسئولیت نهایتا در پژوهشگاه ها و یا دانشگاه ها مشغول به کار علمی می شود نه اینکه مجددا سودای ریاست را در سر بپروراند!

⭐️در روزهای رای اعتماد به کابینه دولت های مختلف، به کرات شنیده میشد که فردی را به جز فلانی,برای تصدی کرسی این وزرات خانه نداریم!جالب اینجاست که همین فرد چند دوره سکان هدایت همان وزارت خانه را در دست داشته و مرتبا تکرار می کند که به جز من کسی نمی تواند چرخ این وزارت خانه را بچرخاند!

⭐️این مسئول یا وزیر,با زبان بی زبانی فریاد میزند که در دوره ای قبلی وزارتم نمره ام صفر میباشد !چگونه جنابعالی 4 یا 8 سال وزیر فلان وزارتخانه بوده ای و به مهمترین وظیفه ات که کادر سازی و نخبه پروری بوده است توجه نکرده ای؟چرا به غیر از شما کسی یافت نمی شود که بتواند سکان وزرات خانه را در دست بگیرد؟

#چرخش_نخبگان #گردش_نخبگان
✅ #سیاست_شناسی
@politicology