☸◀️ تفاوت روش پرداخت یارانه امریکا با ایران (بخش اول). ✍مجیددهقانی

☸◀️ تفاوت روش پرداخت یارانه امریکا با ایران (بخش اول)
✍مجیددهقانی

اگر مناطق جغرافیایی کشور و نوع اب و هوای انها را شناسایی کنیم و تفاوت قیمتی قائل شویم منطقی است و این که قیمت انرژی یکسان باشد منطقی نیست و در امریکا هم این تفاوت قیمت وجود دارد و این منطق اقتصاد است لیک چون در کنار این یارانه ناعادلانه ای را می دهیم می توانیم قیمت های متفاوتی را به دهک های مختلف بدهیم.

ما باید قیمت بنزین برای دهک های بالای اجتماعی را افزایش دهیم و در کنار ان مالیات بر بنزین هم ایضا منطقی است و هزینه راه ها را باید مالکان خودرو بپردازند.

در ایالات متحده مکانیزمی برای شناسایی افراد وجود دارد و همه ی افراد با جرائم سنگین اظهارنامه می دهند و در کنار این سازمانی وجود دارد که به منزل افراد رفته و مدل زندگی و امکانات مردم را بررسی می کند. زمانی که افراد متقاضی دریافت یارانه هستند مجبور به مبادله و همکاری با دولت هستند.

اما حساب بانکی مردم را نگاه کردن سیستم بانکی ما را دچار مشکل می کند. در امریکا کارتی را به عنوان یارانه به افرادکم درامد می دهند که تنها با ان می توان غذا خرید و علت این است که می خواهند از بچه های خانواده های کم در امد محافظت کنند و در ایران نیز باید افراد فرودست جامعه را با شیوه ای کارامد وشفاف شناسایی و یاری کرد.

دولت در روز 4 میلیون بشکه نفت و گاز را به مردم می دهد که با یک حساب تخمینی 180 هزار میلیارد تومان ارزش ان است. بنده معتقدم که مکانیزم پرداخت یارانه بطور مساوی در بین دهک های اجتماعی یک اشکال عمده دارد و ان اینکه هرگز رسالت حقیقی ان یعنی برطرف نمودن شکاف و فاصله طبقاتی را عملیاتی نمی کند.

موضوع دیگر شناسایی سفته بازان و متمولینی است که فرار مالیاتی هزاران میلیارد تومانی دارند. که رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس رقم تخمینی ان را 50 هزارمیلیارد تومان درسال اعلام کرد.

باید شرایطی ایجاد شود که تمامی فعالان اقتصادی بطور شفاف مالیات بدهند و برای این موضوع هم باید از راههای خلاقانه کشورهای توسعه یافته استفاده کرد.

ما باید در سطح جامعه با استفاده از رسانه ها و مطبوعات وشبکه های اجتماعی روشنگری کنیم که خانه را گرم نمودن و در کنار ان پنجره را باز کردن شکل صحیح مصرف نیست بلکه نابودی ثروت ملی است که عواقب خسارت بار ان دامن همه و نسل اینده را می گیرد.

انرژی و سرمایه فیزیکی که مکمل هم هستند کارافرین نیستند و یارانه انرژی به صنعت دادن هم روشی اصولی نیست و موجب عدم توسعه صنعت می شود و جلوی ما را برای ورود به بازارهای جهانی گرفته و خواهد گرفت.

از طرفی با این یارانه انرژی در واقع جلوی رشد سرمایه انسانی را گرفته ایم و بنگاه های تولیدی و کارافرینان تمرکز ندارند تا از سرمایه انسانی استفاده کنند.

✅ #سیاست_شناسی
@politicology