🔻توصیفی از مراسم عزاداری روز شهادت حضرت فاطمه در چند نقطه از تهران (به همراه تعدادی عکس) 🔻

🔻توصیفی از مراسم عزاداری روز شهادت حضرت فاطمه در چند نقطه از تهران (به همراه تعدادی عکس)🔻

✍🏻مطلب وارده از یکی از مخاطبان
خانم ساری نورمحمدی (کارشناس ارشد مطالعات زنان، دانشگاه تهران)


🔹حدود ظهر است، تجمعی در میدان فاطمی از دور نظر مرا به خودش جلب کرد، ماشین های پلیس راهنمایی و رانندگی و انتظامی، موتور سواران نیروی انتظامی، آمبولانس و آتش‌نشانی در اطراف مراسم عزاداری فاطمیه حضور داشتند. از دور جایگاه رسمی مداح ها و سخنران ها قابل دیدن بود. جایگاه جداگانه دیگری هم برای دوربین و فیلمبرداری تعبیه شده بود. کمی صدا آشکار تر شد ، زنان و مردان روی موکت های کف خیابان نشسته بودند ، بعضی خانوادگی با فرزندان کوچکشان آمده بودند، بعضی نماز می خوانند، بعضی در جواب روحانی که در جایگاه رسمی نشسته بود و از بلندگو فریاد می زد که خداوند منافقان را نابود کند، لعنت بر آل سعود و ... دعای سلامتی ، ازدواج جوانان و ... آمین می گفتند. به بیشتر حاضرین شاخه های گل گلایول سفید هدیه شده بود. که با گفتن امین آن را تکان می دادند یا بالا می بردند. بعد از آن مداح شروع به مداحی کرد.
به راه افتادم به میدان ولیعصر رسیدم دسته در آن طرف میدان در حرکت بود به آرامی سینه می زدند و نوحه ای شعر گونه می خوانند با مضمون «ز آتش کینه در آن خانه سوخت/ به دست آن خائن بیگانه سوخت/روان شمع و گل پروانه سوخت/.../.../ بیا که حاجتم روا شد/ جانم فدای مصطفی شد»که بر روی دو پلاکارد نوشته شده بود. یا دسته قبلی در میدان فاطمی بسیار متفاوت بودند هم از لحاظ سادگی هم شعر-نوحه ای که می خواندند . نه میکروفن نه طبلی... اما دسته ای کاملا مردانه بدون حضور زنان.
دوباره به راه افتادم مقصد بعدی ام منیریه است. آنجا هم دسته ای با تمام ادوات بلندگو، طبل در حرکت است با لفظ «یا حیدر» شمشیرها را بالا می برند. قبلاً از شمشیر واقعی استفاده می کردند. ولی بعداً آن را تغییر دادند به شکل نمایشی اش. مردی در وسط دسته ایستاده با تعدادی شمشیر تا به کسانی که تازه ملحق می شوند شمشیر بدهد. چند زن هم به آرامی آنها را دنبال می کنند. دسته به داخل خانه ای می رود.


@religionandsociety