ارتباط دین با شادی؛ تعامل مشارکت مدنی و سلامت در سراسر جهان.. ترجمه و تدوین: محمد عاملی

🔻ارتباط دین با شادی؛ تعامل مشارکت مدنی و سلامت در سراسر جهان🔻

👤ترجمه و تدوین: محمد عام
لی

ترجمهایالا
ت‌متحده و کشورهای دیگر، مشارکت مردم در اجتماعات مذهبی عاملی تعیین کننده است. براساس تجزیه و تحلیل داده‌های نظرسنجی در ایالات‌متحده و بیش از 24 کشور دیگر توسط مرکز تحقیقات پیو، افرادی که در اجتماعات مذهبی فعال هستند، نسبت به افرادی که فعالیتی در این اجتماعات ندارند یا حضوری کم رنگ تر دارند، شادترند و در اجتماع نیز، پرنشاط تر ظاهر می‌شوند. اگرچه افراد مذهبی از نظر سطح ورزشی و چاقی مفرط در شرايط سالم تری به سر نمی‌برند اما این افراد تمایل کمتری به استفاده از سیگار و مشروبات الکلی دارند. در بسیاری از کشورها، افراد مذهبی وضعیت عمومی سلامت خود را در سطحی مطلوب می‌بینند، هر چند که ایالات‌متحده در زمره استثنائات احتمالی قرار دارد. بسیاری از مطالعات قبلی ارتباط مثبتی بین دین و سلامت در ایالات‌متحده یافته‌اند.

🔸به عنوان مثال، محققان دریافتند که آمریکایی‌هایی که به طور منظم در مراسم‌های مذهبی شرکت می‌کنند، بیشتر عمر می‌کنند. مطالعات دیگری در این زمینه، تمرکز خود را بیشتر بر جزئیات روابط دین و سلامت قرار داده¬اند، از جمله این که چگونه دین می‌تواند به بیماران مبتلا به سرطان سینه کمک کند تا با استرس مقابله کنند. از سوی دیگر، مطالعاتی نیز وجود دارند که رابطه‌ای قوی بین مذهب و سلامت بهتر در آمریکا پیدا نکرده اند و حتی برخی از مطالعات روابطی منفی مانند درصد بالای چاقی در میان آمریکایی‌های مذهبی نشان داده‌اند.

🔹برای دانستن اینکه آیا دین تاثیری مثبت، منفی یا تلفیقی از این دو برجای می‌گذارد، محققان مرکز تحقیقات «پیو» با ایجاد رویکردِ تحقیقاتیِ گسترده و بین المللی، به بررسی این موضوع پیچیده پرداختند. این تحقیقات با تمرکز بر 8 شاخص مختلف از سلامت فردی و اجتماعی طی دهه گذشته انجام شد. این گزارش به بررسی سطوح میزان رضایت از خود و همچنین پنج معیار سلامت فردی و دو معیار مشارکت اجتماعی می‌پردازد. این مطالعه با تقسیم افراد به سه دسته به دنبال درک این مساله است که آیا وابستگی مذهبی یا مشارکت در امور مذهبی - یا هر دو - ارتباطی با شادی، سلامت و مشارکت اجتماعی دارد یا خیر. این سه دسته عبارتند از:
1. فعالان مذهبی: متشکل از افرادی که با گروه مذهبی خاصی شناخته می‌شوند و اعلام می‌کنند که حداقل هفته‌ای یک‌بار در برنامه‌های آن مجموعه شرکت می‌کنند.
2. افراد غیرفعال در امور مذهبی: این افراد هویت یک مذهب را پذیرفته‌اند اما به ندرت در برنامه‌های مذهبی شرکت می‌کنند.
3. بی دین‌ها: این افراد خود را به هیچ یک از ادیان متعهد نمی‌دانند.


ادامه مطلب 👇👇👇

http://ispa.ir/Default/Details/fa/2129/

@religionandsociety