#اهمیت_مطالعه_تاریخ_فلسفه🔹جهان ادیان بسیاری را دیده است آیین بودا ، آیین زرتشت ، یهودیت ، مسیحیت ،

#اهمیت_مطالعه_تاریخ_فلسفه
@roshanfekridini13

🔹جهان ادیان بسیاری را دیده است آیین بودا ، آیین زرتشت ، یهودیت ، مسیحیت ، اسلام و غیره لیکن این امر اثبات نمیکند که مسیحیت دین حق نیست ؛ برای اثبات آن ، رد کامل دفاعیات مسیحیت ضروری خواهد بود . اما درست همانگونه که این سخن نامعقول و باطل است که گویا وجود اختلاف و تنوع ادیان عملا ادعای هردینی را برای این که دین حق باشد رد میکند ، همین طور هم باطل و بی معنی است است که بگوییم که توالی و تعاقب فلسفه عملا حجت است بر این که هیچ فلسفه درستی وجود ندارد و هیچ فلسفه درستی نمیتواند وجود داشته باشد .

◾️ماهیت تاریخ فلسفه

🔺تاریخ فلسفه مسلما گردآوری محض عقاید یا نقل و حکایت مطالب جدا و مجزای فکر که هیچ ارتباطی با یکدیگر نداشته باشد ، نیست . تاریخ فلسفه ، اگر فقط به عنوان فهرستی از عقاید گوناگون تلقی شود و همه این عقاید یکسان به عنوان با ارزش یا بی ارزش ملاحظه شود پس بصورت داستانی بی فایده یا اگر ترجیح میدهید پژوهشی عالمانه در می آید . استمرار و ارتباط ، عمل و عکس العمل ،وضع و وضع مقابل وجود دارد. و هیچ فلسفه ای نمیتواند به طور کامل فهمیده شود مگر آنکه در #موقعیت_تاریخی آن و در پرتو ارتباطش با نظامهای دیگر فهمیده شود .
چگونه کسی میتواند واقعا بفهمد که افلاطون به چه چیز دست یافته یا چه چیز او را بر آن داشته است که آنچه را گفته بگوید جز این که درباره فکر هراکلیتوس و پارمنیدس و فیثاغوریان بداند ؛ چگونه کسی میتواند بفهمد که چرا کانت چنان نظر ظاهرا فوق العاده ای را در مکان و زمان و مقولات اختیار کرده است مگر اینکه چیزی درباره مذهب تجربی انگلیسی بداند و تاثیر شکاکانه هیوم را در ذهن کانت دریابد .

پایان قسمت نخست
⏮ادامه دارد...