پرسش ششم.. آیا می‌شود گفت تجربه دینی پیامبر اسلام، تجربه شخصی اوست؟ همچون تجربه شخصی مولانا؟

پرسش ششم

آیا می شود گفت تجربه دینی پیامبر اسلام ، تجربه شخصی اوست؟ همچون تجربه شخصی مولانا؟ و چرا نگاه پیامبر همچون نگاه دیگر گذشتگان ، یک نگاه قدیم و تاریخی شده نیست؟ پیامبری که برداشتهایش با چارچوبه فلسفی و علم کهن احاطه شده همچون باقی گذشتگان؟ وقتی تفکر فلسفی همه اندیشمندان با چوب تاریخیت به نقد کشیده می شود ، تفکر پیامبر از آن بی نصیب نمی ماند؟ ممنون می شوم از پاسخ گویی استاد بزگوار.

پرسش هفتم

با سلام خدمت جناب دکتر سروش عزيز
بنده فارغ از اينکه تفسير قرآن با نظريه روياي رسولانه را قابل فهم تر و کارآمدتر از ساير تفسيرها ميدانم. ميخواستم ببينم در این نظریه وجه تمایز بین حدیث و آیات قرآن در چیست؟ هر دو از جانب پیامبراند آیا فقط آیات قرآن وجه الهی بیشتری نسبت به احادیث دارند؟
سوال دوم خارج از بحث است ولی مهم است. در پروژه روشنفکری دینی تعریف ایمان و تعبد چیست و جایگاه ایمان و تعبد کجاست؟ چنانکه میدانید جناب ملکیان در مصاحبه ای فرمودند عبارت روشنفکری دینی در خودش تناقض هست چون دین بیشتر جنبه های تعبدی و ایمانی دارد ولی روشنفکری به عقل تکیه می زند .میخواستم دراین مورد نظر شما رو هم بپرسم؟

پرسش هشتم

استاد گرامی سلام؛

دکتر سروش در یکی از مقالات خود به ورود نقصان های علمی و فلسفی در قرآن اشاره کرده اند؛
مراد ایشان از ورود نقصان های فلسفی در قرآن چیست؟ این نقصان به جز" مباحث فلسفی و علمی"، آیا به قسمت های دیگر نیز تعمیم می یابد؟

پرسش نهم

باسلام

آیا نظریۀ رویا از رقیب خود، یعنی نظریۀ تفسیر، توانمندتر است؟ رویا تعبیر می خواهد و وحی، تفسیر. به چه دلیل، تعبیر از تفسیر وضع بهتری دارد؟