آقایان، خانم‌ها، بفرمایید جنگل!!!. چرا؟

آقایان، خانم ها، بفرمایید جنگل !!!
@sahatzist
مصوبه جدید مجلس درباره طرح تنفس جنگل ها مصداق بارز فساد سیستماتیک است و می تواند به عنوان واحد درسی درباره مکانیسم های تبدیل فساد به قانون در مطالعات مرتبط تدریس شود. چرا ؟
اگر قرار به تشبیه قانون جدید مجلس درباره طرح تنفس جنگل ها به چیزی باشد می توان این طور گفت که واگذاری اختیار بهره برداری از درختان مورد اشاره در قانون مصوب نمایندگان مجلس به سازمان جنگل ها، مثل واگذاری تکلیف زمین های بایر شهری جهت تعیین تکلیف به اداره فروش املاک و مستغلات شهرداری تهران در دوره آقای احمدی نژاد است. البته صحت اینکه اداره ای به این نام در شهرداری موجود باشد و اصولا چنین قانونی در آن زمان تصویب شده باشد یا نه قابل تردید است و این مثال فقط برای روشن شدن ابعاد فاجعه بیان شده است.در ادامه پیامدهای این قانون را از نگاه متخصصان امر مرور می کنیم.
@sahatzist
🔴ائتلاف شوم زمین خواران و جنگل تراشان:

1⃣ طنز تلخ ماجرا این‌گونه است که قانون‌گذار، صدور مجوز بهره‌برداری مطابق مفاد این تبصره را به اراده مدیران سازمان جنگل‌ها محول کرده است! مسلما لابی قدرتمند بهره‌برداران جنگل که با برگرداندن این تصمیم در توقف بهره‌برداری چوبی از جنگل‌های هیرکانی، قدرت خود را به رخ دوستداران محیط زیست کشانده‌اند به محض ابلاغ این قانون به سراغ تسخیر کامل ارکان مدیریتی سازمان متولی منابع طبیعی کشور خواهند رفت تا بدون هیچ‌گونه مزاحمت و با خیالی آسوده، به قطع و بهره‌برداری درختان، همت گمارند!

2⃣جدا از صدور مجوز صریح بهره‌برداری از درختان پیر، افتاده، آفت‌زده، لاپی و خشک سرپا که قطع بسیاری از این‌گونه درختان نیز فاقد هرگونه توجیه علمی و فنی است از‌طرفی‌دیگر، برداشت درختان را ذیل عنوان برش‌های حفاظتی، بهداشتی و به‌ويژه پرورشی نیز مجاز اعلام کرده و دست نشانه‌گذار و سازمان متولی منابع طبیعی را برای قطع درختان سالم و سرپا به نام حفاظت و پرورش جنگل نیز باز گذاشته‌اند!

3⃣در تبصره ٢ ذیل بند دو این ماده قانونی نیز بدون اینکه به ضرورت ارائه پیوست ارزیابی زیست‌محیطی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست کوچک‌ترین اشاره‌ای شود، جنگل‌تراشی برای اجرای پروژه‌های عمرانی نیز منوط به اراده مدیران سازمان جنگل‌ها، بلامانع اعلام شده است! در ادامه مفاد این تبصره، در ارتباط با عرصه‌های جنگل‌کاری دست‌کاشت نیز بدون هیچ‌گونه اشاره‌ای به ضرورت پرورش جنگل‌کاری‌های سنواتی برای توسعه سطح جنگل و پیوستن آن به پیکر بیمار طبیعت هیرکان، همه این عرصه‌ها را مشمول زراعت چوب اعلام کرده‌اند و این آغازی برای جنگل‌خواری و زمین‌خواری‌های گسترده خواهد بود.
@sahatzist
#رضا_شیخ_پور ، روزنامه شرق مورخ 27 دی ماه

🔴نمایندگان استان های شمالی نمایندگان مردم هستند یا کارخانه های چوب و کاغد؟
4⃣دکتر #هادی_کیادلیری، رییس انجمن علمی جنگلبانی ایران می گوید:«نمایندگان شمال بسیار ضعیف عمل کردند و البته در راستای بهره برداری از چوب جنگلی بسیار قوی. آن‌ها نتوانستند منافع جنگل ومردم را در این قضیه ببینند و حفظ کنند و تنها به منافع عده ای اندک از پیمانکاران چوب و کارخانه‌های چوب وکاغذ و نئوپان توجه داشتند. آن‌ها باید به مردم پاسخگو باشند ولي به جای اینکه ملی فکر کنند و منافع ملی درازمدت سراسر ایران را لحاظ کنند، به منافع کوتاه مدت عده ای خاص توجه کردند و البته نمایندگان دیگر نقاط ایران، ظاهرا بیشتر به فکر جنگل‌های شمال بوده اند».
منبع :تارنمای روزنامه قانون مورخ 26 دی ماه
#طرح_تنفس_جنگل
@sahatzist

http://u1.img7.ir/51KJb.jpg