چند پیشنهاد ساده نوروزی

چند پیشنهاد ساده نوروزی
@sahatzist
✅به نظرم درباره آنچه بر محیط زیست امسال "گذشت و نگذشت" را می توان جزو آن دسته از اطلاعات" دانم و دانی" مفروض کرد. از آنجا که اصلاح رفتارهای فردی را جدا از این که تا چه اندازه بتوانند بر ساختارهای کلان اجتماعی فائق آیند تکلیف اخلاقی می دانیم، مایلیم تا پیشنهادهای خود را در باره مراسم سنتی نوروز بیان کنیم. دوستان دیگر می توانند پیشنهادهای دیگر ی را نیز به این لیست اضافه کنند و به این ترتیب این گوله برف کوچک را چنان بر بستری از افکار و عقاید سر بدهند تا تبدیل به بهمنی اخلاقی درباره رعایت مسائل محیط زیستی عید نوروز شود.
@sahatzist
1️⃣ بنا به گفته محمد درویش مدیر کل سابق دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست، در ایران که جمعیتی نزدیک به انگلستان دارد، رقم دور ریز مواد غذایی پنج برابر این کشور و بیش از ۴۰ درصد کل هدررفت غذا در اروپاست. این آمار را از آنجا که ذکر کردم تا تصریح کنم هنوز بعضی از هنجارهای مهمان دوستی ما ایجاب می کند تا مهمان نوازی خود را با پختن غذا به اندازه دست کم دوبرابر نیاز مهمانی هایمان اثبات کنیم! و از آن بدتر گاهی در بعضی از اغنیا اقتصادی و فقرای فرهنگی ما دور ریختن غذای اضافی و دست نخورده نوعی به رخ کشدن تمول مالی محسوب می شود! بهتر است تا چه در نقش میزبان و چه در نقش مهمان این عادات را تغییر دهیم. اگر مهمان هستیم غذا را به اندازه حجم معده مان برداریم ونه خواهش چشمانمان و باور کنیم اگر نتوانیم تخمین درستی از میزان غذایی که قرار است سیرمان کند داشته باشیم به هیچ وجه حق هیچ اظهارنظری درباره تخمین نتایج انتخابات آتی و اوضاع اقتصادی و تیم های برتر لیگ دسته یک و قیمت دلار و مسکن و....نداریم! اگر هم میزبان هستیم نیم نگاهی به این ضرب المثل انگلیسی داشته باشیم که " غذای لذیذ یعنی غذای کم!" البته مسلما سنت فرهنگی ما اجازه این مقدار پیشروی را نخواهد داد و ما اصولا تا مهمان هایمان را تا سر حد خوردن عرق نعناع سیر نکنیم از پای نخواهیم نشست اما دست کم غذا را جوری درست کنیم تا حتی یک دانه برنج آن هدر نرود و اگر هم به هر دلیلی اضافه آمد آن را بلافاصله به انبوه کارگران ساختمانی ساختمان های نیمه ساز و یا پاک بانان شهرداری تقدیم کنیم. اگر فکر کنیم که هر وعده غذایی که دور ریخته می شود می تواند نجات بخش آدمی تا سر حد مرگ گشنه باشد آنگاه این امر را نوعی جنایت تلقی می کنیم و از آن اجتناب می کنیم.

2️⃣بهتر است هنگام رانندگی در مسیرهای شهری و بین شهری از همذات پنداری خودمان با خلبانان میگ ها و سوخوها و اف پانزده ها خود داری کنیم . ماشین ما حتی اگر چندصدمیلیونی باشد باز هم توانایی پرواز را نخواهد داشت و تلاش ما برای این کار جز جنونی تاسف بار چیز دیگری را نشان نخواهد داد. دکمه ها و دسته های بوق نیز به هیچ وجه کارکرد بمب افکن های هواپیماهای جنگی را ندارند و بهتر است اگر هم قصد بمباران راننده مقابل را داریم از حرکات زیبای بادی لنگویچ استفاده کنیم و نه بوق ...
@sahatzist
3️⃣ منطق تفکیک زباله ها به قابل بازیافت و غیرقابل بازیافت به هیچ وجه منجر به این نخواهد شد که زباله های قابل بازیافت در طبیعت را رها کنیم.پوست هندوانه و تخمه و استخوان جوجه اگرچه قابل بازیافت در خاک هستند اما رها کردن آنان در طبیعت ضمن برهم زدن توازن غذایی حیات وحش به لحاظ زیبایی شناسی منظره بدی را خلق می کنند و باعث نفرین استفاده کنندگان بعدی طبیعت بر ما خواهد شد . بهتر است همه زباله هایمان را جمع کرده و با تفکیک آنان به تر و خشک آنان را به سطل های آشغال بسپاریم. اگر به هر علتی واقعا این کار برای ما مقدور نیست بهتر است تا با استفاده از یک بیلچه خاک را حداقل به اندازه نیم متر کنده و زباله های قابل بازیافت در طبیعت را در آنها چال کنبم.

4️⃣ می توانیم به عنوان یک کار مفید همیشه یکی دو کیسه زباله بزرگ و دستکش به همراه داشته باشیم تا در مسیرهای طبیعت گردی مان زباله را جمع کنیم. در ضمن بهترین رفتار در برابر کسانی که زباله ها را پیش چشمان ما در طبیعت رها می کنند جمع آوری زباله های آنان است و نه بیشتر.

5️⃣ به دیگران کمک کنیم. و این دیگران هم شامل انسان ها و هم شامل حیوانات و نباتات و جمادات می شود. سنگی را از محل سکونتش و گلی را از محل رویشش و حیوانی را از محل زندگی اش دور نکنیم.هرچه برای خودمان می پسندیم برای همه دیگران نیز بپسندیم.

✅این لیست را فربه کنیم و به دیگران بفرستیم تا آنها نیز پیشنهادها