🔴گردشگری همراه با اتلاف موادّ غذایی محیط زیستی نیست

🔴گردشگری همراه با اتلاف موادّ غذایی محیط زیستی نیست

⭕️ یک فعال و پژوهشگر گردشگری گفت: درحالی سالانه یک ششم جمعیت جهان سفر می‌روند که یک ششم مردم دنیا گرسنگی را تجربه می‌کنند.
@sahatzist
⭕️ آرش نورآقایی- ایده‌پرداز و عضو شورای سیاست‌گذاری فصلنامه‌ی گردشگری “گیلگمش” (فارسی و انگلیسی)- در همایش «نقش خوراک در گردشگری» که در کوچک‌ترین عمارت تاریخی شهر کاشان برگزار شد، ‌اظهار کرد: کشور ما سرشار از تضاد است. ما در سرزمینی زندگی می‌کنیم که خشکسالی و کم‌آبی آن را فرا گرفته، امّا آب صادر می‌کند؛ هندوانه می‌کاریم، آب زیادی برای آن مصرف می‌کنیم و در نهایت آن‌ها را صادر می‌کنیم.
🔹 او به این همایش که با پذیرایی غذاهای محلّی همراه بود، اشاره کرد و افزود: اگر خوراک امشب اضافه بماند، پس حتماً در گردشگری ناموفّق عمل کرده‌ایم و در همایشی حاضر شده‌ایم که غیرمحیط‌زیستی بوده است و غیرمستقیم در فرسایش خاک کشورمان دخیل بوده‌ایم. آمارها نشان می‌دهد در استرالیا برای تولید یک تن گندم ۱۳ تن خاک فرسایش پیدا می‌کند، ببینید در ایران با این خشکسالی، وضعیت چگونه است.
@sahatzist
🔹 نورآقایی افزود: آماده کردن یک بشقاب غذا برای سفره آمریکایی ۲هزار کیلومتر سفر لازم دارد. احتمالاً این مسافت برای سفره ایرانی حدود ۵۰۰ کیلومتر باشد. اگر در خانه‌های بوم‌گردی غذا تولید و مصرف شود شاید این مسافت به پنج کیلومتر برسد. تحقیقات نشان می‌دهد انرژی‌ای که برای تولید خوراک مصرف می‌شود بیش از انرژی است که آن خوراک به ما می‌دهد. در واقع اتلاف انرژی که برای تولید خوراک در همه جای دنیا اتّفاق می‌افتد باعث شده آن یک‌ششم جمعیت جهان اکنون گرسنه بمانند.
او در ادامه گفت: خوراک ضمن آن‌که در دسته‌بندی جوامع بشری و تعیین جایگاه تاریخی و سیاسی مردم جهان تأثیر دارد، یک مسئله استراتژیک است. مثلا در ایران انار، پسته، زعفران و خاویار چهار خوراک استراتژیک محسوب می‌شود که برای هیچ یک کاری انجام نداده‌ایم.
@sahatzist
🔹 این فعال گردشگری در این همایش که همزمان با رونمایی کتاب فرهنگ مصوّر آشپزی ایرانی بود، با ارائه‌ی توضیحاتی درباره محتوای کتاب‌هایی که به گردشگری خوراک پرداخته است، بیان کرد: کتاب‌هایی در این مورد وجود دارد که غیر از دستور پخت، مفاهیم دیگری را در ارتباط با تاریخ، فرهنگ و سفر ارائه می‌دهند. هر چند که شاید تعداد آن‌ها از انگشتان دو دست کمتر باشد، اما همین‌ها هم مغفول مانده‌اند.
@sahatzist
🔻منبع: ایسنا
🔻لینک خبر:
yon.ir/5Scn5