🔴آیا از استعفای جمعی نمایندگان اصفهان، آبی برای زاینده رود گرم خواهد شد؟

🔴آیا از استعفای جمعی نمایندگان اصفهان، آبی برای زاینده رود گرم خواهد شد؟
@sahatist
آنچه در زیر می خوانید قسمتی است از گزارش روزنامه ابتکار درباره ابعاد استعفای دسته جمعی نمایندگان مردم اصفهان که توسط خانم زهرا داستانی در روزنامه ابتکار نشر یافته است.بدیهی است بازنشر مطالب و گزارشات مختلف در کانال ساحت زیست به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا به منظور معرفی دیدگاه های مختلف است. برای خواندن کامل گزارش می توانید در انتهای مطلب روی INSTANT VIEW بروید.


🔸با گذشت نزدیک به 2 سال از آغاز دولت دوازدهم، «عدم تحقق وعده‌های آبی انتخاباتی روحانی به مردم اصفهان» دلیلی شده برای استعفای دست‌جمعی 18 نفر از نمایندگان این استان؛ استانی که به وسیله بیش از 10 طرح به‌علاوه طرح‌های نیمه‌کاره‌ای چون انتقال آب خزر و خلیج‌فارس، روزانه میلیون‌ها متر مکعب آب‌ را از چندین استان به ویژه خوزستان و چهار‌محال و بختیاری دریافت می‌کند. با این حال اما زاینده‌رود و تالاب گاوخونیش خشکیده و زمین‌های کشاورزیش بدون حقابه باقی‌مانده‌اند و در عوض صنایع همچنان از این آب گل‌آلود ماهی می‌گیرد. استعفای نمایندگان استان گرچه به نظر غیرممکن و البته بیشتر نمایشی می‌آید اما به نظر بسیاری از فعالان محیط‌زیست نه تنها آتش اعتراضات را خاموش نمی‌کند بلکه سبب روشن‌ شدن شعله‌های زیرخاکستر در استان‌های مبداء انتقال آب به اصفهان می‌شود.
@sahatist
🔸در چند سال گذشته شکسته شدن لوله‌های انتقال آب اصفهان به یزد، اعتراض کشاورزان اصفهانی را به راس اخبار آورده است. آخرین خبرها حکایت از آن دارد که خط لوله انتقال آب شرب اصفهان به یزد برای بیست و ششمین بار شکسته و یزدی‌ها را ساعت‌ها در بی‌آبی گذاشته است. دلیل اعتراض کشاورزان اصفهانی عدم تحقق حقابه‌‌ای از آب زاینده‌رود است که نزدیک به 18 سال زودتر از وعده به یزد منتقل می‌شود. طبق آنچه‌که اعلام شده، قرار بوده بعد از افتتاح تونل سوم کوهرنگ و از محل این طرح سالانه حدود 90 میلیون متر مکعب آب به یزد منتقل شود. گرچه اصفهان حالا معترض به قرار گرفتن مبدا انتقال آب به یزد است اما خود مقصد 10 پروژه انتقال آب است. تونل کوهرنگ 1، 2، 3، قم‌رود یا طرح انتقال آب رودخانه الیگودرز، تونل گلاب، طرح بهشت‌آباد، طرح انتقال آب ونک-‌سولکان چهارمحال و بختیاری، خدنگستان، سد‌کمال صالح و تونل چشمه لنگان از جمله طرح‌هایی هستند که چندین میلیون متر مکعب آب در سال را برای مصارف کشاورزی، صنعت و شرب به استان اصفهان می‌آورند. افزون بر این خبرهایی نیز به گوش می‌رسد که اصفهان سهمی از پروژه‌ انتقال آب خزر به سمنان و انتقال آب خلیج‌فارس می‌خواهد. خبرهایی که حالا با استعفای دست‌جمعی تمامی نمایندگان اصفهان در هم تنیده است.

🔸کمبود آب شرب و آب کشاورزی مردم اصفهان سال‌ها است که به چالش‌ مهم این استان بدل شده. هر بار دولت‌ها، وزرا، استانداران، نمایندگان و .... سعی کرده‌اند این مشکل را به طریقی حل کنند. تلاش‌هایی که البته تا‌کنون نتوانسته مرهمی بر درد این استان باشد. حالا در دولت دوازدهم نمایندگان اصفهان آستین بالا زده‌اند تا بر این مشکل غلبه‌ کنند و برای یک بار هم که شده وعده‌های آبی رئیس جمهوری را از او مطالبه کنند. اما آیا این حرکت نمایندگان آبی بر آتش خشکسالی و بی‌آبی اصفهان خواهد بود؟ ...
برای خواندن کامل گزارش می توانید روی INSTANT VIEW بروید.
@sahatist
ساحت زیست
https://goo.gl/ozRea2