✅ گزیده خبرهای محیط زیستی امروز: از حمله به توافق پاریس در خطبه‌های پیش از نماز جمعه تا تنش آبی در شهرهای پرآب

✅ گزیده خبرهای محیط زیستی امروز:از حمله به توافق پاریس در خطبه های پیش از نماز جمعه تا تنش آبی در شهرهای پرآب
@sahatzist 👈🏿
1️⃣تارنمای سازمان حفاظت از محیط زیست: نقدهای غیراصولی در خطبه‌های پیش از نماز جمعه درباره توافق پاریس!
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران با حضور در مصلای امام در خطبه‌های پیش از نماز جمعه، در مورد لغو توافق‌نامه زیست محیطی پاریس سخن گفت. محمد کاظمی روز جمعه(16 تیرماه) در مورد یکی از مهم‌ترین ائتلاف‌های جهانی بر سر بهبود وضعیت محیط زیست جهان اظهار نظر کرد و خواستار لغو آن از سوی دولت شد.
پرسش اصلی آن است که این جوان ایرانی که حُب وطن در دل دارد و همواره تقویت اقتدار و افتخار جمهوری اسلامی ایران را مطالبه ‌می‌کند با چه پشتوانه تحقیقی چنین صریح در مورد لغو توافق‌نامه پاریس لب به سخن می‌گشاید؟
آیا او مفاد توافق‌نامه پاریس را مطالعه کرده یا با کارشناسان اهل فن در این زمینه به گفت وگو نشسته است؟ از آنجا که این دانشجو ضرورت می‌بیند در مورد این توافق‌نامه که ساختار و پایه‌ای علمی دارد، اظهار نظر کند، درخواست می‌شود مطالعات خود در این زمینه را آغاز کرده یا حتی در همان دانشگاه تهران با امکاناتی که در اختیار دارد میزگردی با حضور متخصصان حوزه برگزار کند.
آن وقت شاید روشن شود که هر فردی برای اظهارنظر در موضوعی به اطلاعات دقیق درباره آن احتیاج دارد. در صورت برگزاری نشست‌های علمی و تخصصی در زمینه توافق‌نامه پاریس به این نتیجه خواهد رسید که نماز جمعه هرگز جای اظهار نظر در مورد توافق‌نامه تخصصی پاریس نیست چون در این تریبون فرصت کافی برای اظهار ادله‌های فرد له یا علیه موضوعی وجود ندارد.
درخواست برای لغو توافق‌نامه پاریس نیاز به استدلال‌های فنی دارد چون جمهوری اسلامی ایران سند مشارکت ملی خود به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانه ‌ای را بعد از تصویب هیات وزیران، به تصویب مجلس شورای اسلامی نیز رسانده است. طبق این تصمیم ایران با توجه به بخش‌های مختلف اقتصادی اعلام کرده که می‌تواند چهار درصد کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای داشته باشد و در صورت جذب منابع مالی، انسانی و تکنولوژیکی پس از رفع کامل تحریم‌ها، می‌تواند هشت درصد دیگر نیز انتشار گازهای گلخانه‌ای را کمتر کند.

@sahatzist 👈🏿
2️⃣ایرنا:ابتکار: محیط زیست و آب اولویت دولت دوازدهم است
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در دولت های گذشته بدون توجه به ارزیابی های زیست محیطی 167 پروژه در سطح ملی بدون رعایت الزامات و ارزیابی‌های زیست محیطی آغاز شده که بیشتر این پروژه ها بیش از 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اما در برخی از این پروژه ‌ها مسیر عوض شد و برخی نیز متوقف شد.
وی با بیان اینکه 200 تالاب ارزشمند در سطح کشور وجود دارد، افزود: در دولت یازدهم ارزش گذاری اقتصادی و تنوع زیستی 14 تالاب مطالعه و انجام شده است.
ابتکار اظهار کرد: در دولت یازدهم به بحث ارزیابی زیست محیطی توحه خاصی شده است، به گونه ای که در این دولت به اجرای هیچ پروژه‌ ای تاییدیه داده نشد، مگر اینکه ارزیابی زیست محیطی داشته باشد.
@sahatzist 👈🏿
3️⃣پایگاه خبری گلونی :تنش آبی شدید در کوهدشت
حمیدرضا کرم‌وند مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان لرستان عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان لرستان بابیان اینکه برداشت‌های بی‌رویه آب از منابع زیرزمینی تهدیداتی را در حوزه آب به وجود آورده است اظهار داشت: لرستان به‌عنوان یکی از استان‌های پرباران محسوب می‌شود ولی در برخی شهرها با افت و کاهش فشار آب در دشت‌ها مواجه است.
وی بیان کرد: در شهرستان کوهدشت برای ایجاد چاه باید ۳۲۰ متر حفاری انجام شود تا به آب برسیم این در حالی است که در سنوات گذشته چاه در فاصله ۱۰۰ متر حفاری می‌شد که ۶۰ متر آن آب قرار داشت.

کرم‌وند تصریح کرد: این وضعیت نگران‌کننده است چراکه با حفر بیشتر چاه کیفیت آب نیز تغییر می‌کند و به سمت شوری می‌رود که در حال حاضر در رومشکان و سپیددشت این مشکل وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۸۵ در منطقه کونانی حفر چاه به عمق ۲۲۰ متر به آب می‌رسید ولی در حال حاضر در منطقه پریان چاه به عمق ۳۲۰ متر افت کرده است که اگر این روند ادامه یابد چه فاجعه‌ای رخ می‌دهد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان لرستان گفت: اعتراف می‌کنیم در بحث صرفه‌جویی حقی را که باید ادا کنیم نکرده‌ایم و آن‌چنان‌که باید روی این موضوع کار نشده چراکه موضوع آب به حدی مهم است که باید در کتاب‌ها آموزش داده شود.