✅کافه خبر: انتخاب بین بد و بدتر!

✅کافه خبر: انتخاب بین بد و بدتر!
@sahatzist
1️⃣پیگیری برای افزایش انتقال آب از پارک ملی لار برای مصرف شرب کلانشهر تهران

🔸مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران تاکید کرد: در حال حاضر حدود ۱۷۰ میلیون متر مکعب آب از منطقه پارک ملی لار به تهران منتقل می‌شود و از طریق وزارت نیرو طرح‌هایی برای انتقال بیشتر آب برای مصرف شرب کلانشهر تهران در حال پیگیری است.

🔸کلانتری با اشاره به اینکه منزلت پارک ملی لار در رده پارک ملی گلستان و پارک ملی دریاچه ارومیه است، تصریح کرد: وجود چشم اندازهای زیبا و کم نظیر از قله دماوند، تامین آب شرب کلان شهر تهران که یکی از بهترین آب‌های باکیفیت است، همچنین وجود مجموعه چشمه‌ها و رودهایی که حدود ۳۴۰ میلیون مترمکعب آب را می‌تواند جمع آوری کند از جمله ویژگی‌های حائز اهمیت این منطقه است.

🔸مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه چالش‌های متعددی در پارک ملی لار وجود دارد، خاطرنشان کرد: یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها در این منطقه موضوع ساخت و سازها است و اگر جلوی آن گرفته نشود و برخورد صورت نگیرد این منطقه نیز مانند بسیاری از مناطق دیگر دچار تخریب‌های غیرقابل جبران می‌شود.

🔴ساحت زیست:درستش این بود که با اصلاح زیرساخت های توزیع آب و استفاده از سیستم های بازچرخانی و سایر روش های توزیع و تولید بهینه در کنار ارتقای فرهنگ صرفه جویی ، اضافه آب شرب مردم تهران به پارک ملی منتقل شه. نه؟!
@sahatzist
2️⃣نابودی تمامی آبخوان‌های کشور تا 15 سال آینده/ ضرورت تغییر اساسی در رویه مصرف آب

🔸دبیرکارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی گفت: سال ۲۰۵۰ ایران با جمعیتی حدود ۱۱۷ میلیون نفر و سرانه منابع آب تجدیدپذیر کمتر از ۱۰۰۰ مترمکعب با کم‌آبی مزمن مواجه خواهد شد.

🔸به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، بنفشه زهرایی در دومین همایش فن‌آوری‌های آب اظهارکرد: کارگروه سازگاری با کم‌آبی اسفندماه سال ۹۶ ایجاد شد. سلسله مراتبی از سه رده تصمیم‌گیری در این کارگروه پیش‌بینی شده که وزارتخانه‌های نیرو، جهاد کشاورزی، صمت و همچنین سازمان‌‌ هواشناسی در رده اول تصمیم‌گیری هستند و در رده دوم کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی، معاونان هستند. در رده سوم نیز کارگروه‌های استانی همراه مجمع نمایندگان قوه‌قضاییه و دستگاه‌های ذی‌ربط و نمایندگان کشاورزان و بهره ‌برداران را داریم.

🔸زهرایی خاطرنشان کرد: استان‌ها تا شهریورماه امسال فرصت داشتند برنامه سازگاری با کم‌آبی خود را به دبیرخانه کارگروه ارسال کنند و تاکنون نیمی‌ از استان‌ها برنامه خود را ارسال نکرده‌اند. با روند کنونی تا 15 سال دیگر تمامی آبخوان‌های کشور نابود می‌شود و هیچ تناسبی میان توزیع جمعیت و منابع آبی به چشم نمی‌خورد.

🔸دبیرکارگروه ملی سازگاری با کم آبی افزود: سال ۲۰۵۰ منابع آبی محدود کننده اصلی توسعه و بهداشت برای جوامع انسانی خواهد بود و اگر به سرانه کمتر از ۵۰۰ مترمکعب به ازای هر نفر برسیم، به کم‌آبی مطلق می‌رسیم. البته در حال حاضر به‌علت توزیع ناهمگون در برخی استان‌ها با این معضل مواجه شده‌ایم. همچنین در توزیع جمعیت به‌طور مناسبی عمل نکرده‌ایم یعنی حدود ۵۰ درصد از جمعیت کشور در ناحیه مرکزی کشور متمرکز شده و این درحالی است که تنها ۲۵ درصد منابع آبی در این نواحی وجود دارد.

🔸زهرایی با تاکید بر اینکه ایران جزو ۲۰ کشور اول از لحاظ مصرف منابع آبی و انرژی است، تصریح کرد: اگر با این روش ادامه دهیم، بیشتر آب‌خوان‌ها حداکثر تا 15 سال دیگر از بین خواهند رفت. بنابراین با توجه به وابستگی همه ما به منابع آبی و جمعیتی که به‌طور متناسب توزیع نشده دو برابر میزان برنامه‌ریزی شده را بهره‌برداری می‌کنیم. در نتیجه باید یک تغییر اساسی در رویه مصرف آب شکل گیرد.

@sahatzist
ساحت زیست

3️⃣فشار بی‌رویه به منابع طبیعی از مصرف تراریخته خطرناک‌تر است
رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ما ناچاریم محصولات تراریخته را به خدمت بگیریم تا از منابع آب و خاک‌مان حفاظت کنیم.

🔸به گزارش کانال اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، کلانتری در پایان گفت: این کشور پتانسیل تحمیل این همه فشار ندارد. این فشار برای خودکفایی به محیط زیست و منابع آبی و خاکی کشور ضرر می زند. فشارهای بی‌رویه بر منابع کشور از مصرف و تولید محصولات تراریخته، بسیار خطرناک‌تر است

🔴ساحت زیست: گویا سیاست انتخاب بین بدو بدتر آن قدر به مذاق آقایان خوش آمده که دیگر نه فقط در عرصه انتخابات بلکه در همه عر