حرف محیط زیستی!.. قسمت سوم: بین گیاهخواری و فعال محیط زیست بودن رابطه‌ای هست؟

#چند_کلمه حرف محیط زیستی!

قسمت سوم: بین گیاهخواری و فعال محیط زیست بودن رابطه ای هست؟
@sahatzist
"اگر وقت یا حوصله خواندن کامل این یادداشت را ندارید و فقط دنبال پاسخ هستید جواب تقریبا منفی است. بستگی به دلایل گیاهخواری شما دارد."

🖋#ایمان_معمار

اگر یک فعال یا دست کم دغدغه مند محیط زیست باشید_که قاعدتا هستید چون این مطلب را می خوانید- حتما با این موضوع روبرو شده اید که در جمع های همفکران خودتان بحث درباره اینکه فعالین محیط زیستی باید گیاهخوار باشند یا نه، بارها و بارها تکرار شده است.
آیا واقعا همه فعالین محیط زیست باید گیاهخوار باشند؟ پاسخ به این سوال مستلزم این است که ببینیم عموما افراد به چه دلایلی غیر از مذهب و آیین های دینی شبیه اقوام هند ، گیاهخواری را انتخاب می کنند؟
@sahatzist
✅دلایل پزشکی: گیاهخوار شدن به دلایل پزشکی طرفداران زیادی ندارد. به این دلیل که هنوز هیچ اجماع قطعی درباره فواید گیاهخواری وجود ندارد . در حقیقت همان قدر که دلایل پزشکی به نفع گیاهخواری وجود دارد به همان اندازه هم به ضرر آن موجود است.گیاهخواری (نه خام گیاهخواری) به لاغری هم نمی تواند کمک شایانی کند. استفاده بیش از حد از برنج و نان و کربوهیدارت ها و میوه های شیرین و چربی های غیرحیوانی می توانند باعث چاقی شوند. این بخش از افراد معمولا نه به دلایل محیط زیستی بلکه به خاطر فوایدی که فکر می کنند گیاهخواری برای سلامت آن ها به ارمغان می آورد این رژیم غذایی را انتخاب می کنند و از حیطه موضوع ما خارج اند.
@sahatzist
✅دلایل محیط زیستی: کسانی که در این دسته قرار می گیرند لزومی ندارد کاملا گیاهوار باشند. زیرا رژیم های غذایی کم گوشت و یا عاری از گوشت قرمز نیز برای قرار گرفتن در ذیل این دسته از گیاهخواران کمک می کند. گوشت و به خصوص گوشت قرمز از چند جهت باعث تخریب محیط زیست می شود.
اولا که آب بسیار زیادی برای تهیه گوشت قرمز استفاده می شود. از مرحله تهیه آذوقه مورد نیاز برای دام ها گرفته تا مقدار آبی که خود دام می خورد به طوری که موسسه "آب پنهان" مقدار لازم برای تهیه یک کیلو گوشت گاو را تقریبا ۱۵۴۰۰ لیتر و مقدار آب مجازی نهفته در یک همبرگر ساده را 2500 لیتر برآورد کرده است. در صورتی که آب مورد نیاز برای تهیه همین میزان غلات یا خوراکی های گیاهی تا یک چهارم و بیشتر کاهش می یابد.
همچنین گازهای خروجی از معده گاو ها یکی از عوامل باورنکردنی افزایش گازهای گلخانه ای هستند.براساس گزارش سازمان جهانی غذا و محصولات کشاورزی، چیزی در حدود ۱۸ درصد از گازهای گلخانه ای جهان مربوط به بخش دامپروری است که ۳۵ درصد این مقدار از گاز متان تشکیل شده است!
از طرف دیگر در همه جای دنیا جنگل ها و مناطق طبیعی همیشه به خاطر تغذیه دام ها تخریب می شوند و یکی از علل اصلی جنگل زدایی در جهان را توسعه کشاورزی و مرتع داری برای تهیه غذای دام ها می دانند.چرای بیش از حد دام ها در مرحله بعد این زمین ها را دچار فرسایش کرده و خود عامل بروز فجایع و بلایای طبیعی می گردند.
علاوه بر آن صنعت گوشت در جهان با استفاده از سیستم حمل و نقل هوایی جهت توزیع خوراک مورد نیاز دام ها از یک طرف و محصولات خود از طرف دیگر سهم به سزایی در آلودگی هوا دارد. چنانکه اگر بیش از این گوشت یخ زده برزیلی از آن سوی دنیا به ایران می آمد به تازگی فروشگاه های مختلف در تهران گوشت گرم استرالیایی را که کشتار همان روز محسوب می شود از قرار کیلویی تقریبا کمتر از 40 هزار تومن به مردم می فروشند. این اتفاق در سراسر دنیا در حال تکرار است. گوشت استرالیا با همان سرعتی به تهران می رسد که به هنگ کنگ یا مصر می رسد و غذای مورد نیاز دامداری های صنعتی آمریکا به صورت روزانه از امریکای جنوبی عازم امریکای شمالی می شود. برای رهایی از شر این پیامدهای گوشت خواری شما لازم نیست حتما گیاهخوار کامل باشید کافی است مقدار گوشت کمتری به خصوص از نوع قرمز آن استفاده کنید و سعی کنید از فروشگاه های دام محلی خرید کنید. افرادی که جزو این دسته قرار می گیرند طبیعتا اگر روزی مطمئن شوند که بحران تخریب محیط زیست برای همیشه تمام شده به هیچ وجه محدودیتی برای لذت از رژیم های غذایی پرگوشت برای خود متصور نیستند.برای خواندن ادامه مطلب از لینک زیر استفاده کنید.
ساحت زیست
نکته: برای دسترسی به لینک زیر با رایانه از ف