🌎اجرای تعهدات توافقنامه پاریس هزینه بر نیست/سهم ایران برای کاهش گازهای گلخانه‌ای خود از بسیاری از کشورهای منطقه کمتر است!

🌎اجرای تعهدات توافقنامه پاریس هزینه بر نیست/سهم ایران برای کاهش گازهای گلخانه ای خود از بسیاری از کشورهای منطقه کمتر است!
@sahatzist
🔸تهران- ایرنا- کاهش انتشار گازهای گلخانه ای از اهداف اصلی نشست آب و هوای پاریس بود، نشستی که در آن ایران متعهد به کاهش انتشار تا چهار درصد شد و به گفته برخی کارشناسان، عمل به این تعهد می تواند بدون هزینه انجام شود.

🔸استفاده بی رویه از سوخت های فسیلی موجب شده تا زمین به سمت گرم شدن پیش رود، این رویه کارشناسان را بر آن داشت که زنگ هشدار این گرمایش لجام گسیخته را به صدا درآورند زیرا تحقیقات نشان می دهد گرم شدن بیشتر از دو درجه ای هوای زمین محیط زیست و به طور کلی زندگی بشر را با چالش های بزرگی مواجه می کند.

🔸بر این اساس 194 کشور جهان سال 2015 در پاریس گردهم آمدند و متفق القول به این نتیجه رسیدند که اجازه گرم شدن زمین به میزان بیشتر از دو درجه سانتیگراد در قیاس با پیش از دوره صنعتی شدن را ندهند، اما بعد از آن یک سری تحقیقات تکمیلی تر نشان داد که نباید اجازه داد زمین بیش از 1.5 درجه گرمتر شود که در غیر اینصورت زندگی با چالش های بیشتری مواجه خواهد شد.
@sahatzist
🔸با امضای این تفاهم نامه کشورهای مختلف پذیرفتند که انتشار گازهای گلخانه ای خود را در مدت 10 سال ( 2020 تا 2030) کاهش دهند و ایران نیز پذیرفت 4 درصد بدون شرط و 8 درصد مشروط به برداشته شدن تحریم ها انتشار گازهای گلخانه ای خود را کاهش دهد.
در این میان، سهم افغانستان 13 درصد، الجزایر 7 درصد، اندونزی 29 درصد، پاکستان 20 درصد، تاجیکستان 65 درصد، ژاپن 26 درصد و کره 37 درصد است.

🔸این تفاهم نامه سال 95 در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و برای تصویب نهایی به شورای نگهبان ارسال شد اما هنوز در شورای نگهبان تصویب نشده است، ناصر مقدسی که تا چندی پیش رئیس امور بین‌الملل و کنوانسیون‌های سازمان حفاظت محیط زیست بود در نشستی با موضوع نشست پاریس درباره این تاخیر گفته بود که برای الحاق ایران به توافقنامه پاریس تاکنون نامه های زیادی به مسئولان نوشتیم و تبعات عدم پیوستن ایران را به آنها متذکر شدیم.

🔸مقدسی که به واسطه قانون بازنشستگی هم اکنون مشاور امور بین الملل سازمان محیط زیست است، تاکید کرده بود که نپیوستن به توافقنامه پاریس، ایران را از عضو اصلی و فعال به عضو غیرفعال و ناظر تبدیل می کند و حق رای ما را می گیرد در حالی که ایران یکی از کشورهای فعال در نشست پاریس بود.

🔸ایران جزو کشورهایی با مصرف بالای انرژی است که به اعتقاد کارشناسان با ادامه این روند، تا 10 سال آینده واردکننده سوخت های فسیلی خواهد بود. سالانه معادل 214 میلیارد متر مکعب گاز در کشور مصرف می شود که این میزان از نظر اقتصاد مقاومتی به هیچ عنوان قابل قبول نیست، همچنین 11 هزار میلیارد تومان خسارت بخش کشاورزی ناشی از تغییر اقلیم و خشک شدن رودخانه ها برآورد شده است.

🔸در این میان، برخی معتقدند پیوستن به این تفاهم نامه موجب فشار بر اقتصاد کشور می شود، این در حالی است که به اعتقاد کارشناسان و براساس پیش بینی های صورت گرفته، تا سال 2030 میلادی بالغ بر یک میلیارد و 800 میلیون تن انتشار گازهای گلخانه ای را خواهیم داشت در حالی که با 4 درصد تعهد ما در توافقنامه پاریس، 70 میلیون تن در یک بازه 10 ساله را کاهش خواهد داد، بنابر این فشاری بر اقتصاد و یا دستگاه ها برای اجرای آن وارد نمی شود.
@sahatzist
🔸با توجه به اهمیت موضوع، چندی پیش وزرای امور خارجه و نفت جمهوری اسلامی ایران در نامه ای جداگانه به رییس جمهوری خواستار تسریع در روند پیوستن به تفاهم نامه آب و هوایی پاریس شدند.

🔸مهدی شکوری کارشناس فنی برنامه بهره وری انرژی صنعتی سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) در ایران از کارشناسانی است که اعتقاد دارند براساس تجربه های بین المللی، با مدیریت و فرهنگ صحیح می توان مصرف انرژی را کاهش و انتشار گازهای گلخانه ای را تا 20 درصد کاهش داد بنابراین دیگر نیازی به اجرای پروژه هایی با اعتبارات گزاف نیست.

🔸وی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا درباره تعهد ایران در نشست پاریس و هزینه اجرای آن گفت: آن هدف 4 درصدی را که متعهد به اجرای آن شدیم، می توانیم با استفاده از فرصت های بدون هزینه و یا حداقل هزینه که الان فرصت آن در کشور وجود دارد، اجرا کنیم.

🔸وی با اشاره به اجرای پروژه بهره وری انرژی صنعتی در ایران توسط یونیدو افزود: تجربه این پروژه و تحقیقات بین المللی نشان