چرا آب در ایران امنیتی شد؟. جامعه شناسی تغییرات اجتماعی|پژوهشگر حوزه اجتماعی آب و خشکسالی

چرا آب در ایران امنیتی شد؟
@sahatzist
🖋#مهتا_بذرافکن:دکترای جامعه شناسی تغییرات اجتماعی|پژوهشگر حوزه اجتماعی آب و خشکسالی

✅در ایران خشکسالی مساله مهمی بوده؛ چنانچه داریوش کبیر در دعا برای ایران از اهورا مزدا می‌خواهد که ایران را از شر خشکسالی محفوظ بدارد. این شواهد نشان دهنده این است که آب همواره برای سرزمین کم بارشی چون ایران یک مساله امنیتی و دغدغه حاکمیتها و مردم بوده است.
@sahatzist
✅ریشه بحران آب در ایران را البته درسالهای بسیار دور و با شروع پروژه توسعه باید کاوید، چرا که در کشور ما توسعه نه به عنوان فرآیند، بلکه به شکل پروژه انجام شد، از آنجا که کارفرمایان این پروژه‌ها همواره در حال تغییر بودند در نتیجه سیاستگذاریها نیز چون مشی سیاسی مجریان نیز با یکدیگر منافات داشته و همواره درحال تغییر بوده اند و دستاورد آن تخریب منابع مختلف ناشی از انحراف صوتبندی‌های توسعه بود. در پروژه توسعه ایران آنچه پیدا بود تغییر سبک زندگی به سمت مصرف بود و از همان زمان «اشکال مخرب فرهنگی و اجتماعی مصرف منابع» نیز مرسوم شد و سوءمصرف جای مصرف گرفت.هرچه مردم از فرهنگ اصیل صرفه جویی دور شدند، پادفرهنگهایی چون دلالی، سودجویی و خودخواهی در جامعه به فرهنگ غالب تبدیل شد که در آن احترام به انسان، طبیعت و خویشتن کمرنگ شد.
@sahatzist
✅در سالهای گذشته اما با وجود درآمد نفتی بالا و امکان در پیش گرفتن راه کشاورزی پایدار در سه سطح مدرن‌سازی سخت‌افزاری، آموزش و جایگزینی روش‌های سنتی با کشاورزی دانش بنیان؛ آنچه دیده می‌شود حجم تخریب محیط زیست و نابودی منابع آب از طریق کشاورزی غیراصولی و برداشت بی‌رویه از منابع آب است که بسیار نگران کننده و حتی هولناک است.
@sahatzist
گزارش کامل را از لینک زیر بخوانید. - نکته: برای دسترسی به لینک زیر با رایانه از فیلتر شکن استفاده کنید اما در صورتی که از تلفن همراه استفاده می کنید نیازی به فیلترشکن ندارید
ساحت زیست
yon.ir/QI7Kf