✅کاندیداهای ریاست جمهوری در باره بحران‌های محیط زیستی چه قدر دانش دارند؟

✅کاندیداهای ریاست جمهوری در باره بحران های محیط زیستی چه قدر دانش دارند؟ مشاوران آنها تا چه اندازه نسبت یه آگاه سازی آنان موفق بوده اند؟ آیا بحران به وجود آمده در حوزه زیست محیطی در شهر تهران و کشور ایران را صرفا محلی برای مچ گیری سیاسی و تخریب رقیب می دانند یا برای آن اهمیتی ذاتی و فارغ از دعواهای سیاسی قائلند؟
@sahatzist
متاسفانه مرور سخنان کاندیداهای محترم در مناظره جمعه تا حدودی می تواند به سوالات فوق پاسخ بدهد. چرا متاسفانه ؟ غیر یکی دو بحث که بعضی از کاندیداها به صورت کلی بیان کردند پاسخ دیگران تنها مصرف سیاسی داشت و خالی از هر برنامه مدون و استراتژی ملموس و احرایی بود. اگر کسی بپرسد از کل این مناظره چه نصیب مردم شد و چه راهکار و سازو وکاری برای حل مشکلات مردم درآمد بنده فقط می توانم بگویم :هیچ غیر از کمی هیجان ...خب این هیجان را از خیلی از مسابقات دیگر مثل کشتی کج یا رینگ بوکس هم می توان کسب کرد. هیجانی بی ارزش و مخرب که تنها به درد تشدید قطب بندی های کاذب و مضحک اصلاح طلبی و اصولگرایی می خورد و شکاف های سیاسی جامعه را بیشتر از اینی که هست تشدید می کند.

قسمت اول : سخنان میرسلیم و پاسخ رئیسی و هاشمی طبا
@sahatzist
🔵سید مصطفی میرسلیم:عدم توجه به آمایش سرزمینی موجب روی آوردن روستائیان به شهرها شده است

در کشور ما استان‌ها هر کدام از استعدادی برخوردار هستند و نیروی انسانی ما نیز با این استعدادها باید به شکوفایی برسند. عدم توجه به سیاست‌های آمایش سرزمین متاسفانه موجب شده است که بسیاری از افراد از نقاط روستایی به شهرها و از شهرها به کلانشهرها و حاشیه‌ها روی بیاورند.

این مسئله که پدیدار شده به مشکلات متعدد اجتماعی، فرهنگی امنیتی و اقتصادی منجر شده است. ما چاره‌ای که برای حاشیه‌نشینی در نظر گرفته‌ایم بازگشت به سیاست‌های آمایش سرزمین توزیع صحیح جمعیت به ویژه بکاریگری صحیح منابع آب در کشور است. چون آب است که منبع اساسی است و به دلیل عدم استفاده صحیح از منابع آب بسیاری از روستاهای ما متاسفانه مواجه با حالت بیابان‌ی شده‌اند و روستائیان به شهرها روی آورده‌اند.

یکی از دلایل بی‌توجهی به منابع‌آن استفاده از چاه‌های عمیق و غیرمجاز و از بین رفتن شبکه‌های قنات در کشور است.

این روستائیان که نتوانسته‌اند درست از امکانات آبی استفاده کنند ناگریز به حاشیه شهرها پناه آورده‌اند و در آنجا با امکانات لازمی که برای زندگی صحیح انسانی مواجه نشده‌اند و به شهرها آمده‌اند و تن به کارهایی داده‌اند که شخصیت انسانی آنها محترم شمرده نشده‌اند نتوانسته‌اند از بهداشت و درمان درست، آموزش و پرورش صحیح برخور دار شوند.

🔴سیدمصطفی هاشمی‌طباء در نقد میرسلیم:
بحث آمایش سرزمینی بحث روستائیان و بحث آب یا بحث‌های دیگر زیست محیطی که مستقیما بر می‌گردد به زیستگاه انسان در حقیقت یک میراثی از گذشتگان، میراثی از خداوند است که به بشر عطا شده است. ...
می‌خواهم عرض کنم که واقعا سرزمین ما ایران دچار بحران شدید زیست محیطی است و زیستگاه انسان در این مجموعه کاملا در حال از بین رفتن است؛ مثال‌های متعددی در این مورد هست می‌خواهم عرض کنم که اولویت اولی که برای کشور ما باید ما قائل بشویم توجه به زیستگاه ما حفظ ایران است و اگر ما قرار باشد همه مسائل را بدون توجه به اولویت مورد توجه قرار بدهیم این نظر جناب آقای میرسلیم مورد عنایت قرار نخواهد گرفت.

🔴سیدابراهیم رئیسی در نقد میرسلیم:در مورد حاشیه‌نشینی مسئله اول آمار است؛ آمار 11 میلیون مربوط به سال 92 است؛ الان آمار شاید تا 16 میلیون نفر بشود. آمار دقیق باید نسبت به حاشیه‌نشینی معلوم شود. نکته دیگر یک بحث علمی و تحقیقی می‌کنیم که حاشیه‌نشینی دلایل آن چیست مثل اینکه روستاها کم آبی اینها علل است.
@sahatzist
🔵سیدمصطفی میرسلیم در سخنان پایانی:

من برای چاره‌جویی تاکید می‌کنم بر اقدامات تکمیلی که باید صورت بگیرد. قطعا دولت محترم با بودجه‌های هنگفتی که سالانه در اختیار داشته در طول 4 سال گذشته اقداماتی را انجام داده است. برای رسیدگی به محرومان در مناطق حاشیه‌ای شهرها اما کفایت نمی‌کند و ضرورت دارد به طور جدی قبل از اینکه ما مواجه با فاجعه‌های اجتماعی بشویم به مهار کردن این مشکل بپردازیم.

اولا برای بازگشت آنهایی که امکان بازگشت‌شان به روستاها و شهرهای کوچک میسر است باید آماده‌سازی صورت بگیرد. این آماده‌سازی به مهفوم آن است که ما قائل به اعمال مدیریت صحیح بر مدیریت آبی کشور بشویم. 35