🔵سیاست زدائی از «مسئله آب» دور زدن راه حل است.. سیاسی شدن بحران آب حل آن را سخت‌تر خواهد کرد

🔵سیاست زدائی از «مسئله آب» دور زدن راه حل است.
@sahatzist
🔸نهاوندیان: سیاسی شدن بحران آب حل آن را سخت‌تر خواهد کرد.
محمد نهاوندیان -معاون اقتصادی رئیس‌جمهوری- تاکید کرد که آب یک مسئله ملی است و باید به اصلاح الگوی مصرف آن توجه کرد اما نباید این مسئله ملی را تبدیل به یک مسئله سیاسی کنیم چرا که حل آن سخت‌تر خواهد شد.

🔸به گزارش ایسنا، محمد نهاوندیان روز سه‌شنبه بیست و هفتنم آذرماه در کنفرانس دوسالانه اقتصاد آب در اتاق بازرگانی ایران، اظهار کرد:‌ مسئله آب یک مسئله ملی است که جنبه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی دارد و از آنجا که به ریشه‌های آن هیچگاه نپرداخته‌ایم همواره این موضوع در برخی از استان‌ها به مسائل و مشکلات سیاسی تبدیل شده است اما باید بدانیم که هر چه مشکل آب سیاسی‌تر شود حل آن سخت‌تر می‌شود.

🔸وی افزود: باید در زمینه آب به گونه‌ای سرمایه‌گذاری کنیم تا این موضوع را اقتصادی کنیم. در این صورت است که مشارکت بخش خصوصی را هم خواهیم داشت. چرا که امکان ندارد صرفا با اتکا به منابع دولتی مشکل آب را حل کنیم. بنابراین در این زمینه باید به عرضه آب توجه ویژه داشته باشیم و تقاضای آن‌را مدیریت کنیم.

🔸نهاوندیان تصریح کرد: در حوزه آب نمی‌توان به بخش کشاورزی بی توجه بود چرا که این یک مسئله اجتماعی است و درصد قابل توجهی از اشتغال در جامعه کشاورزی رخ می‌دهد. بنابراین نمی‌توان احکامی وضع کرد که زندگی کشاورزان به هم بریزد.

🔸به گفته وی باید آگاهی عمومی نسبت به آب را ارتقاء داد چرا که آب یک مسئله ملی و حیاتی است و در صورتی که تصمیم گیری واحدی با همبستگی ملی در مورد آب گرفته شود، حتما مشکل آب قابل حل خواهد بود.

🔸معاون اقتصادی رئیس‌جمهوری با اشاره به این‌که علت تنش‌های آبی تنها کاهش نزولات آسمانی نیست، تاکید کرد: بسیاری از مشکلات به دلیل این است که طرف تقاضا را هوشمندانه مدیریت نکرده‌ایم. البته ابتکارات مناسبی برای اقتصادی کردن فعالیت‌های مرتبط با بهره‌وری آب و ارتقاء آن ارائه شده است که نیازمند تاکید و تشویق هر چه بیشتر است.
انصاف نیوز
@sahatzist

🔴🔴🔴ساحت زیست: آب یک پدیده چند وجهی است و ابعاد مختلف سیاسی اجتماعی اقتصادی فرهنگی دارد .از قضا آنچه در کشورهایی همچون ایران یکی از متغیرهای مهم تشکیل دهنده بحران آب یا در ابعادی کلان تر "مسئله محیط زیست" است، حیثیت سیاسی آن است. علاوه بر این، همین موضوع که امروزه سیاست مدارن به موضوع آب و محیط زیست وارده شده اند نشان دهنده سیاسی بودن آن است!

آب و منابع طبیعی کشور همچون نفت، نعمات خدادادی و نامتناهی پنداشته شده اند که با ایجاد رانتی عظیم ، در بسیاری از انتخابات ها و تصمیم گیری های سیاسی وجه المصالحه سیاست گذاران و سیاست پذیران شده یا ابزار مشروعیت بخشی یا مشروعیت زدائی از ذی نفعان می شوند.

🔻آن چیزی که باید از آن پرهیز شود تقلیل جنبه های مختلف فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی بحران آب یا محیط زیست به جنبه سیاسی آن یا «امنیتی کردن »آن است. این کار نیز نیازمند اراده ای در سطح مقامات طراز اول کشور مبنی بر اعتماد به فعالین این حوزه و دوری از تئوری "توطئه" و جاسوس پنداری و اپوزوسیون انگاری آنان و گفت و گوی ملی در باره آب با با مشارکت همه ذی نفعان و دغدغه مندان است.

🔻فراموش نکنیم که اگر مسئله آب و محیط زیست ریشه های سیاسی اجتماعی اقتصادی فرهنگی دارد راه حل های ان نیز باید جنبه های سیاسی اجتماعی اقتصادی فرهنگی داشته باشد و فراموش کردن هر کدام از این جنبه ها به هر علتی دور زدن مسئله است و نه حل آن!
@sahatzist
ساحت زیست
https://t.me/sahatzist