🌑این تشریفات انتخاباتی است؛ این بساط را جمع کنید؛ اصلا سدی در اینجا وجود ندارد!

🌑این تشریفات انتخاباتی است؛ این بساط را جمع کنید؛ اصلا سدی در اینجا وجود ندارد!

این مطلب تلخیصی است از گزارش خانم الهه موسوی در تارنمای اسکان نیوز درباره عواقب ساخته شدن سد "لاسَک"
@sahatzist
🔴رییس شورای اسلامی روستای "لاسَک" درباره ساخت سد بدون ارزیابی زیست محیطی لاسک بر روی رودخانه "امامزاده ابراهیم" روستای شفت، گفت:

🔸 به خاطر اینکه مسوولان نظر نهایی خود را با سدسازی اعلام نمی کنند ما بلاتکلیف هستیم و این بلاتکلیفی زندگی مان را فلج کرده است.

ما به دنبال ساخت سدلاسک نیستیم و اگر مشکلات محیط زیستی نداشته باشد با آن مخالف هم نیستیم اما این جنگل ها خیلی با ارزش تر از تمام تاسیساتی هستند که برای ما درست می کنند. این جنگل ها مال بچه های ماست و حفظ آنها برای زندگی ما ونسل های آینده لازم است. وقتی 90 هکتار جنگل را قطع کنند یعنی اکسیژن 9 میلیون نفر را در سراسر ایران گرفته ایم.»

🔸 ما نمی خواهیم بلایی که ساخت سدهای دیگر بر سر مردم روستاهای اطراف آورد حالا سر مردم لاسَک بیاید. خیلی های شان هنوز اسکان درستی نداشته اند و آواره بین آب وخشکی هستند و سیل هم خیلی از مناطق را خراب کرده است.»

این سد الان تبدیل به یک مشکل بزرگ برای مردم روستای لاسک شده و آن پدید آمدن یک "بلاتکلیفی" در زندگی ماست. اغلب خانه های مسکونی لاسک فرسوده هستند و باید نوسازی و ایمن شوند؛ اما بنیاد مسکن پروانه نمی دهد؛ چون تکلیف سد روشن نیست و اگر ساخته شود روستا باید جابه جا شود.

🔸در زمان آقای احمدی نژاد، آقای نامجو وزیر نیرو به اینجا آمد و گفت که اصلا در اینجا نمی توان سدی ساخت. در زمان دولت تدبیروامید در چهار سال قبل، قرار بود مراسم کلنگ زنی در آنجا انجام بشود که ما تمام تدارکات آن را انجام دادیم؛ از استانداری و فرمانداری و آب منطقه ای هم آمده بودند؛ نماینده وقت هم بودند و گفتند که فردا کلنگ زنی انجام می شود. ما نیز طبق وظیفه تمام تشریفات را قائل شدیم. ولی در آخرین لحظات از بازرسی آمدند و گفتند سدی در کار نیست و این تشریفات انتخاباتی است؛ این بساط را جمع کنید؛ اصلا سدی در اینجا وجود ندارد

🔸17 سال است هیچ امکاناتی به مردم نمی دهند؛ چون فکر می کنند اگر این سد ساخته شود همه به زیر آب رفته و روستا به نقطه ای دیگر منتقل می شود.


🔸چندی پیش، مسوولان بنیاد مسکن، هلال احمر و بخشدار از خانه های روستا داشته اند، از 100 خانه مسکونی که بازدید کردیم 99 تای آن 100 درصد تخریبی است و مردم هم در آنها زندگی می کنند. یعنی اگر یک زلزله 4 ریشتری بیاید اوضای لاسک بدتر از سرپل ذهاب می شود.
@sahatzist
🔴سد بدون ارزیابی لاسَک، چندین سال است که با وجود مخالفت های پی درپی سازمان حفاظت محیط زیست با فشار مسوولان محلی واستانی گیلان در لیست سدهای مورد مطالعه قرار گرفته است. گفته می شود هدف از ساخت آن، تامین آب شرب برای شهرهای "شفت"،"صومعه سرا"، "رشت" و "انزلی" و دراثر آبگیری آن، هفت روستای زیرمجموعه روستای لاسَک، با مشکل کمبود آب مواجه خواهند شد و 3 روستای "لاسک"، "کلوان" و "ویسرود" به طور کامل به زیر آب می روند که از پیامدهای جدی پروژه هایی از این دست بوده و مشکلات اقتصادی-اجتماعی-فرهنگی عدیده ای را برای مهاجرانی که کاشانه شان به زیر آب می رود بر جای می گذارد.
@sahatzist
برای ساخت سد لاسک که می گویند 84 میلیون مترمکعب آب را در مخزن خود ذخیره می کند نزدیک به 100 هکتار ازگونه شمشاد هیرکانی قطع خواهد شد. با ورود ایران به دوره "کم بارشی" و خشک سالی معلوم نیست این مقدار باران قرار است از کجا تامین شود؟ علاوه بر آن، درخت "شمشاد" گونه ای ممنوع القطع بوده که حتی برای 1 اصله از آن، در هیچ شرایطی نمی توان مجوز قطع صادر کرد.
@sahatzist
ساحت زیست
اصل گزارش را می توانید از لینک زیر بخوانید👇
https://goo.gl/6gxCyx