🔴گاردین گزارش داد: کلیساها بر علیه کارخانه‌ها!

🔴گاردین گزارش داد: کلیساها بر علیه کارخانه ها! کلیسای کاتولیک به‌طور بی‌سابقه‌ای سرمایه‌هایش را از صنعت سوخت‌های فسیلی بیرون می‌کشد.
@sahatzist
✅بیش از ۴۰ نهاد کاتولیکی٬ در اقدامی که از باورهای دینی ایشان سرچشمه گرفته، در سالمرگ سن فرانسیس آسیزی*٬ بر آن شدند تا سرمایه‌های‌شان را از این صنعت آلایندۀ محیط زیست بیرون بکشند.

هرچند هنوز جمع کل سرمایه‌ها فاش نشده، ولی گفته می‌شود مقدار آن ۴ برابر سرمایه‌ای است که قبل تر کلیسا از سوخت های فسیلی خارج کرده بود و اگر آن‌را به جمع کل سرمایه‌های جهانیِ بیرون کشیده شده از صنایع آلایندهٔ محیط زیست اضافه کنیم، سرمایه‌ای به ارزش ۵,۵ تریلیون دلار به‌دست خواهد آمد.
@sahatzist
*فرانسیس آسیزی از مشهورترین قدیسان مسیحی است. فرانسیس آسیزی از مقدس‌ترین شخصیت‌های عالم مسیحیت است . او که در اواسط قرون وسطی می‌زیست، شیفته نمود زیبای هستی در طبیعت بود. او به همه چیزهای جاندار و بی جان در بستر طبیعت علاقه‌مند بود. به قدری مفتون آتش بود که از خاموش کردن شمع اکراه داشت. و نیز نسبت به هر موجود زنده‌ای یک نوع همبستگی و قرابت احساس می‌کرد. پرندگان را خواهران خود، حیوانات چهارپا و تن آدمی را برادر خود و آسمان و زمین را مادر خود می‌نامید. او با حکومت روم در منازعه بود بر سر عدم کشتار پرندگان. از این رو به فرانسیس لقب حامی طبیعت را داده‌اند


(توضیح عکس مقاله گاردین : منار مخروطی‌شکل کلیسا در مقابل دودکش‌های غول‌پیکر دودزای کارخانه‌ای با سوخت ذغال سنگ، واقع در وستفالیا راین شمالی در آلمان)
@sahatzist

🔴چرخش باور نکردنی کلیسا به سمت محیط زیست که بعد از بخشنامه سال گذشته پاپ فرانسیس درباره لزوم تغییر نگرش مسیحیت به طبیعت، سرعت بیشتری گرفته است، باعث این پرسش می شود که نهادهای دینی اسلام و تشیع تا چه حد توان رقابت با هم صنفان مسیحی خود را دارند؟
@sahatzist
البته نباید این نکته مغفول بماند که کسانی همچون نصر و محقق داماد کارهای نظری بسیار قوی دراین باره انجام داده اند اما متاسفانه این رهیافت های سبز به دین اسلام هیچ گاه توسط جریان رسمی حوزه ها جدی گرفته نشده و به مرحله عملیاتی نرسیده است. جریان دینی حاکم بر حوزه عموما ترجیح می دهد تا با ارائه پیام های مشفقانه و دستورالعمل های اخلاقی و نه الزام آور خواستار مهربانی جامعه با طبیعت باشد و کمتر میل به این دارد تا واکنش های سخت گیرانه و گناه انگارانه نسبت به مسئله محیط زیست داشته باشد. کما این که مقایسه گستردگی و شدت واکنش حوزه های رسمی به مسائلی چون بیکاری ، طلاق، حجاب و حتی انرژی هسته ای قابل مقایسه با مسئله محیط زیست نیست. این درحالی است که حوزه ها همچنان نقش گروه های مرجع برای بسیاری از افراد جامعه را دارند و تا نگاه سیستماتیک محیط زیستی در حوزه ها فراگیر نشود نمی توان از بخش قابل توجهی از بدنه جامعه انتظار رفتار و نگرش محیط زیستی را داشت.
@sahatzist
امیدواریم اخباری همچون توجه کلیساها به مصائب محیط زیستی باعث شود تا روحانیون مساجد و طلاب حوزه ها و مراجع نیز پی به این امر مهم برده و برنامه ها اجرائی و عملیاتی خود در این باره را آغاز کنند.
@sahatzist
ساحت زیست
https://www.theguardian.com/environment/2017/oct/03/catholic-church-to-make-record-divestment-from-fossil-fuels