⚫️ «روشن فکر بازی دینی» جهت «مشروعیت سازی» برای محصولات تراریخته!

⚫️"روشن فکر بازی دینی" جهت "مشروعیت سازی" برای محصولات تراریخته!
@sahatzist
🔸همایش تخصصی زیست فناوری و استراتژی های نوآورانه صبح دوشنبه در داشگاه ارومیه با حضور رییس دانشگاه ارومیه، مرجع ملی ایمنی زیستی، رییس مرکز تحقیقات و آموزش جهاد کشاورزی، اساتید و مدیران دانشگاه و سازمان جهاد کشاورزی و مروجان، پژوهشگران و مربیان کشاورزی و جمع کثیری از دانشجویان برگزار شد.

🔸به گزارش خبرآنلاین، مهندس کریم زاده رییس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی در افتتاحیه این نشست تخصصی گفت: بر اساس بند الف ماده سه قانون ایمنی زیستی، شورای ملی ایمنی زیستی بر بهره برداری از فواید محصولات تراریخته و تولید در داخل و تسهیل فرآیند صدور مجوز و ترویج فواید این محصولات تاکید دارد اما بعضا با اطلاع یا بی اطلاع اظهار نظرهایی می شود که برای جامعه مشکل ایجاد می کند.

🔸 در ادامه همایش تخصصی «زیست فناوری و استراتژی های نوآورانه» دکتر رحیم حب نقی رییس دانشگاه ارومیه، با انتقاد از کسانی که با زیست فناوری و مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته مخالفت می کنند افزود: «من تعجب می کنم که عده ای با تمسک به دین با این مظاهر علم و فناوری مقابله می کنند. ». وی ادامه داد: « من تعجب کردم وقتی در یک مناظره تلوزیونی دیدم که آقایی اظهارات نادرست غیر علمی علیه مهندسی ژنتیک و تولید محصولات تراریخته مطرح می کرد. چطور ممکن است دینی که دین به ما اجازه استفاده از دانش روز که نعمتی خدادادی در دست بشر است را نداده باشد؟!».
@sahatzist
🔴ساحت زیست: هر پدیده ای را می توان از حیثیت های مختلف مورد بررسی و نقد قرار داد. برای مثال در مخالفت با محصولات تراریخته دغدغه مندان "امردینی" و کسانی که خود را فعال مذهبی می دانند از حیثیت دینی آن به دفاع یا مخالفت با آن برخاسته و احتجاجات خود را له یا علیه ان بیان کرده اند.اما قدر مسلم این است که فعالان مدنی و محیط زیستی نه از حیثیت دینی بلکه از حیثیت اجتماعی و دغدغه های مربوط به حفظ حقوق انسانی افراد به مخالفت با بیوتکنولوژی و تولید محصولات تراریخته اقدام می کنند.

🔻پاسخ هایی که مسئولان و متولیان تولید مواد غذایی به این نگرانی ها دارند اما هرکدام از هرکدام دیگر بی ربط تر است. بی ربطی پاسخ ها البته نه ناشی از "نفهمیدن"نگرانی ها بلکه ناشی از کامل" فهمدین" نگرانی ها و تلاش برای دور زدن این پاسخ هاست. برای مثال در جامعه امروز ایران هر پدیده ای که مورد حمایت نگاه های بنیادگرایانه یا به شدت ایدئولوژی زده به دین باشد مورد طرد قشرعظیمی از مردم قرار خواهد گرفت.در این میان رئیس دانشگاه ارومیه با سوء استفاده از اقبال روزافزون جامعه به تساهل مذهبی و دوری از این نگاه های بنیادگرایانه ایدئولوژیک سعی دارد تا همه انتقادها به محصولات تراریخته را به فعالین مذهبی تقلیل داده و سپس با نوعی "ژست روشنفکرانه دینی"به مخالفت با نظر فعالین مذهبی پرداخته و از این طریق برای این محصولات مقبولیت کسب کند.

🔻در عین حال مدافعان دانشگاهی محصولات تراریخته چنان از نظارت "شورای ملی ایمنی زیستی " بر محصولات سخن می گویند که گویا فراموش کرده اند در چه کشوری زندگی می کنند! ضعف نهادهای نظارتی در ایران چنان گسترده و فراگیر است که کشتی با بارش ، دکل با نفتش و رئیس بانک با چمدان دلارش مفقود شده و یافت نمی شود. استفاده بی رویه از روغن پالم تا زمانی که به رسانه های عمومی کشیده نشود پدیده ای فراگیر است و آماروجود فلزات سنگین در محصولات کشاورزی محرمانه نگه داشته می شود. در چنین شرایطی مردم چه گونه باید اعتماد داشته باشند نا یکی دو نهاد کوچک و فاقد قدرت حتی در صورتی که آلوده به فساد مافیای محصولات تراریخته نشوند بتوانند بر این محصولات نظارت داشته باشند؟

🔻علاوه بر همه اینها گره زدن "تامین امنیت غذایی مردم" به محصولات تراریخته استدلال بسیار مناقشه برانگیز و ثابت نشده ای است که بیشتر جهت مشروعیت سیاسی بخشیدن و جلب حمایت مقامات امنیتی کاربرد دارد. روش های متنوعی از اصلاح الگوی مصرف، تقویت روش های نوین کشاورزی، و جلوگیری از هدررفت محصولات غذایی از تولید تا مبداء، تویع عادلانه منابع غذایی...گرفته تا کاهش فاصله طبقاتی و کارآمدی نهادهای نظارتی و... اقداماتی هستند که می توانند امنیت غذایی مردم ایران را تامین کنند.

🔻مجموعه ذی نفعان محصولات تراریخته نه تنها به لحاظ "قواعد منطق" باید ثابت کنند که این محصولات کاملا بی خطر بوده و هیچ اجماع علمی بر علیه آ