تغییر اقلیمی یا تغییر سیستم؟. محلی سازی و تمرکز زدایی؛ راه حلی پایدار.. قسمت دوازدهم

تغییر اقلیمی یا تغییر سیستم؟
محلی سازی و تمرکز زدایی؛ راه حلی پایدار

قسمت دوازدهم

✒️مترجم: مسلم یوسف زاده

حرکت به سوی محلی سازی
برای رسیدگی موثر به مشکل تغییرات اقلیمی، دولت ها باید دادن سوبسید به جهانی سازی را متوقف نموده و روند محلی سازی را در دستور کار خود قرار دهند. محلی سازی، نوعی فرآیند اقتصادی در جهت از میان بردن تمرکز است که جوامع، مناطق و کشورها را قادر می سازد کنترل بیشتری بر مسائل خود داشته باشند. این به معنی ترغیب تمام جوامع به داشتن یک خودکفایی کامل نیست؛ بلکه به صورت ساده به معنای آن است که تا حد امکان فاصله میان تولید کننده و مصرف کننده کم شود و میان بازارهای محلی و بازار جهانی تحت سیطره انحصار توازن سالمتری ایجاد گردد. چنین چیزی معادل داشتن باغ های عمومی بیشتر، بازارهای کشاورزی بیشتر، فروشگاه های محلی بیشتر و امورمالی و سرمایه گذاری محلی بیشتر است.
@sahatzist
محلی سازی به این معنا نیست که مردم مناطق سردسیر از پرتقال و آووکادو محروم باشند، بلکه به این معنیست که گندم، برنج یا شیر – به طور خلاصه، مایحتاج خوراکی اولیه شان – وقتی که میتواند در شعاع پنجاه کیلومتری تولید شود، از هزاران کیلومتر دورتر حمل نشود. به جای متوقف کردن کامل تجارت در مسافت های دور، قدم برداشتن در مسیر محلی سازی حمل و نقل غیر ضروری را کاهش می دهد و همزمان اقتصاد را در سطوح اجتماعی و ملی متنوع و تقویت می کند. در نهایت، درجه تنوع، کالاهای تولیدی و میزان داد و ستد به صورت طبیعی از منطقه ای به منطقه دیگر متفاوت خواهد بود.
@sahatzist
تکثیر کننده راه حل ها
محلی سازی، با ترویج هرچه بیشتر تولید محلی و منطقه ای نیازهای اساسی، از میزان حمل و نقل، بسته بندی و فرآوری می کاهد و تجارت موازی را از میان برمی دارد – همه این موارد به ردپای کربن پایینتر منجر می گردند. محلی سازی همچنین با کوچک کردن مقیاس اقتصاد، قدرت ابرشرکتها و بانکهای جهانی را کاهش می دهد و از این راه به توقف فرسایش دموکراسی و کم کردن فشار به اقتصاد در جهت رشد، که منجر به مصرف غیر ضروری و اتلاف کننده می شود، یاری می رساند.
محلی سازی همچنین باعث بهبود شرایط زندگی در جنوب جهانی می گردد. فقر در آن کشورها محصول قرن ها استعمار، توسعه، استقراض و متوقف کردن اقتصاد محلی به سود تولید صادراتی است.
@sahatzist
وضعیت بهتر برای اکثریت، نه از طریق ادامه مسیر کنونی که از خودکفایی بیشتر، حق حاکمیت بر سیستم تامین غذا، و حق حفاظت منابع غذایی در مقابل تهاجم ابرشرکتهای جهانی حاصل می شود. همچنین اکثریت از تلاش برای تقلید از مسیری مشابه شمال جهانی در زمینه انرژی نفعی نخواهد برد. به جای آن به دلیل اینکه زیرساختهای انرژی در جنوب به اندازه شمال توسعه یافته نیستند، ساختن زیرساختهای نامترکز انرژیهای تجدیدپذیر در این کشورها ارزانتر و به لحاظ اکولوژیک منطقی تر خواهد بود.
در مورد انتشار گازهای گلخانه ای، این به سود مردمان کشورهای جنوبی نیست که به ابرشرکتهای جهانی اجازه دهند با آلوده کردن محیطهای زیست محلی سود اندوزی کنند و همزمان به مشکل تغییرات اقلیمی دامن بزنند.

ادامه دارد...

#مسلم_یوسف_زاده
#ترجمه
#تغییرات_اقلیمی
#تغییر_سیستم
#محلی_سازی
#قسمت_دوازدهم

منبع: www.localfuturs.org
@sahatzist

http://s1.upzone.ir/21298/app-localization-PTI-global_xum0unx4.jpg