در آستانه «ششمین انقراض بزرگ» تاریخ هستیم!. دانشگاه استنفورد پال آر

در آستانه "ششمین انقراض بزرگ "تاریخ هستیم!
@sahatzist
✅پروفسور دانشگاه استنفورد پال آر. ارلیک و همسرش آن ارلیک در سال ۱۹۶۸ کتاب پرفروش "بمب جمعیت" را به چاپ رساندند. این کتاب در مورد گرسنگی توده انسان‌ها در دهه‌های هفتاد و هشتاد میلادی به خاطر ازدیاد جمعیت و دیگر تغییرات فاحش اجتماعی هشدار می‌داد و خواستار اقدام فوری برای محدود کردن رشد جمعیت بود.
@sahatzist
✅ارلیک در مصاحبه اخیر خود با روزنامه گاردین معتقد است دیگر کار به جایی رسیده که لازم نیست حتما یک داشمند و محقق حرفه ای باشید تا بدانید که علت ششمین انقراض بزرگ تاریخ چیست. از نظر این استاد دانشنگاه استنفورد مشخص و بدیهی به نظر می رسد که افزایش مصرفی که پیامد افزایش جمعیت انسان است ریشه اصلی انقراض بزرگی است که شاهدش هستیم.
@sahatzist
✅برای توصیف این اتفاق فقط کافی است به این نکته اساسی توجه کنیم که هر موجود زنده ای در این دنیا الزامات زیستی خود را می طلبد. برای مثال یک ارگانیسم زنده هیچ گاه نمی تواند در دمایی بالاتر یا پایین تر از آستانه تحمل خود زندگی کند. اگر هم در آب زندگی کند آن وقت این محدودیت ها فقط مربوط به دما نخواهد شد بلکه شاخص هایی مثل میزان اسیدی بودن و بازی بودن و ترکیبات شیمیای آب هم اهمیت پیدا می کند.پروانه ها به گیاهان نیاز دارند، شیرها به جانواران گوشت خوار وابسته اند، درختان محتاج نورخورشیدند و پشه مالاریه خود محتاج به تغذیه از پشه ای دیگر و خون انسان است.
@sahatzist
✅امروز جمعیت جهان به قدری افزایش یافته است که تقریبا 40 درصد زمین های دنیا برای تغذیه این جمعیت به کشاورزی اختصاص یافته است.مسئله بزرگتر درباره این افزایش جمعیت نحوه توزیع منابع است. تقریبا 800 میلیون نفر از جمعیت دنیا شبها گرسنه می خوابند و بین یک تا دومیلیارد نفر در جهان دچار سوء تغذیه هستند.
@sahatzist
✅به عنوان پیامد اجتناب ناپذیر انفجار جمعیت، هوموساپینس های امروزی به صورت پیوسته در حال گسترش زمین های کشاورزی خود هستند. خب حدس بزنید که چه اتفاقی می افتد؟ زمین های کشاورزی آن قدر ظرفیت ندارند که هم بتوانند غذای دست کم 15 هزار گونه پروانه تا کنون کشف شده را تامین کنند و هم برای ما محصولات خوراکی تولید کنند. البته ممکن است تعداد کمی از پروانه ها بتوانند از گل ذرت هم برای زنده ماندن استفاده کنند یا خود را با ان تطبیق دهند .
اگر از زاویه حیات وحش به مسئله کشاورزی نگاه کنید احتمالا آن را شبیه یک "ماشین کشتار و تخریب" خواهید دید! علاوه بر آن متاسفانه به لحاظ تکاملی فقط عده معدودی از جانوران می توانند در بزرگراهها و مراکز خرید و رستوران های زنجیره ای فست فود زندگی کنند البته به شرط اینکه شما موش های خانگی و سوسک های رستوران ها و پشه ها را هم جزو حیات وحش حساب کنید!
@sahatzist
✅هرچه جمعیت جهان زیادتر می شود، منابع بیشتری مورد نیاز می شود، همبرگر بیشتر، لوازم آرایشی و بهداشتی بیشتر، پلاستیک بیشتر، نفت و گاز و ...بیشتر.
شاید باور نکنید اما شما هم اکنون که شاهد برافراشته شدن برج های بلندمرتبه هستید، وقتی که دارید برای یک ناهار لذیذ در خانه یا رستوران برنامه ریزی می کنید و هنگامی که دارید این ها را می خوانید، شاهد یکی از بزرگترین انقراض های حیات وحش در تاریخ هستید.

منبع :گاردین
برگردان به فارسی:#ایمان_معمار

🔴توسعه کشاورزی به روش های سنتی کنونی نه تنها یکی از عوامل موثر در وضعیت بحران آب کنونی است بلکه با کاهش قلمرو حیوانات حیات وحش باعث کاهش ذخایر ژنتیکی آنان و در معرض انقراض گرفتن گونه های مختلف می شود. کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در حال توسعه روش های کشت بدون خاک هستند و هنوز عده ای در کشور ما به دنبال طرح های انتقال آب از دریای خزر به استان سمنان هستند. طرح های تحقیقاتی برای گسترش روش های نوین کشاورزی در پس پول های نهفته در بتن ریزی و خاک برداری شرکت های عمرانی گم می شود و تلاش برای توسعه انرژی های پایدار بادی و خورشیدی در غبار اختلافات سیاسی برسر قرارداد توتال ، اصلا مجال ظهور پیدا نمی کند.
@sahatzist