♦️معرفی فیلم محیط زیستی: سه گانه کاتسی.. 🖋

♦️معرفی فیلم محیط زیستی: سه گانه کاتسی

🖋#حمیده_نوح_پیشه

فیلم باراکا را احتمالا همه ما دست کم نامش را شنیده ایم، به همین دلیل می‌خواستیم برای دوره جدید معرفی فیلم ‌از فیلم باراکا(Baraka) آغاز کنیم ولی از آنجا که این فیلم‌ از لحاظ فکری خود وامدار مستند دیگری است که شاید نامش را کمتر شنیده باشیم ترجیح دادیم ابتدا به سراغ این فیلم برویم، یعنی سه گانه کاتسی. البته نمی توان مرزهای روشنی را برای متمایز ساختن یک فیلم محیط زیستی از یک فیلم به طور مثال معناگرا یا پست مدرن مشخص کرد و تنها می توان ادعا نمود که قرائت "من مخاطب محیط زیست گرا" از این فیلم یک "قرائت سبز" است!

@sahatzist

✅سه‌گانه کاتسی
این سه‌گانه اثر فیلمساز نامدار "گادفری رجیو" است که "ران فریک" کارگردان باراکا در آن مدیر فیلمبرداری بود.

✳️کویانیس‌کاتسی(koyaanisqasti) اولین فیلم از این سه‌گانه است که در زبان هوپی- یکی از قبایل سرخپوست- به معنای «زندگی بدون توازن» است.
این فیلم بی هیچ خط روایی و تنها با نشان دادن جلوه‌های بصری چشمگیر و موسیقی قوی، فیلم‌برداری هوایی از مناظر طبیعی و دورافتاده آمریکا تا شهرهای متراکم و بیغوله‌ها؛ سعی می‌کند جنبه‌های مختلفی از زندگی‌ مردم در آمریکای معاصر را به عنوان‌نمونه‌ای از انسان‌های در بند تکنولوژی و دورشده از طبیعت و زندگی معنوی به نمایش بگذارد.رجیو این فیلم را توصیف زندگی در شمال –استعاره‌ از کشورهای غربی- می‌داند.

این فیلم انسان را آنگونه که در زندگی مدرن زیست می‌کند نشان می‌دهد؛ موجوداتی مفلوک که نظم روزمره‌شان با آهنگ ماشین‌ها و فرایندِ تولید تنظیم می‌شود، چهره‌هایی مات و مبهوت، کارگر خسته‌ای که از سوی دستگاه‌های اطرافش به تسخیر درآمده و خود به جزیی از ماشین‌آلات کارخانه تبدیل شده است، انسان‌هایی که نظم زندگی‌شان مانند خط تولید سوسیس شده است و طبیعتی که از سوی انسان ویران می‌شود، انسان‌هایی که مانند مورچه در هم می‌لولند و نظمی غریزی و از پیش‌تعیین‌شده و بدون خلاقیت و معنا را به نمایش می‌گذارند.

شهرهایی که انباشت زباله و ویرانی‌شان، آنها را به مناظر آخرزمانی شبیه کرده است و در این شتابِ خودافزا آنچه به چشم نمی‌آید خود زندگی است

#معرفی_فیلم_محیط_زیستی
#سه_گانه_کاتسی

http://s4.img7.ir/cNNbP.png