🌑گزارش جدید سازمان ملل از افزایش غلظت کربن+توضیحات ساحت زیست.. عقب برمی گردیم!

🌑گزارش جدید سازمان ملل از افزایش غلظت کربن+توضیحات ساحت زیست

@sahatzist
🔴به عقب برمی گردیم! در حدود سه الی چهار میلیون سال قبل!

روزنامه گاردین دست به انتشار پژوهش جدید منتشره در" بولتن گازهای گلخانه ای سازمان ملل" زده است که نتایج آن جنجال جدیدی در موضوع تغییر اقلیم برپاکرده است.
برپایه این تحقیق غلظت دی اکسید کربن اتمسفر در سه میلیون سال گذشته بی سابقه بوده است!

🔴در قسمتی از گزارش سازمان ملل آمده است :"میامگین غلظت دی اکسید کربن به 403 ذره در میلیون در سال 2016 رسید است که نسبت به مقدار 400 ذره در میلیون در سال 2015 رکورد جدیدی محسوب می شود.گزارش سازمان ملل این افزایش را ناشی از سوخت های فسیلی استفاده شده توسط انسان و اثر پدیده ال نینو دانسته است.
@sahatzist
🔴بالارفتن ناگهانی غلظت دی اکسید کربن علی رغم کاهش احتمالی انتشار گازهای گلخانه ای را می توان ناشی از پدیده النینو دانست، زیرا پدیده ال نینو با تشدید خشکسالی و تضعیف عملکرد گیاهان برای جذب دی اکسید کربن باعث بالارفتن غلظت دی اکسید کربن و افزایش دمای زمین و افزایش دمای زمین و افزایش غلظت دی اکسید کربن باعث تشدید اثر النینو می شود!

🔴پژوهش سازمان ملل همچنین نشان می دهد که غلظت دی اکسید کربن اتمسفر زمین با سرعتی بیش از 100 برابر پایان عصر یخ بندان در حال افزایش است.و این دلیلی ندارد به جز افزایش جمعیت،کشاورزی ناپایدار، جنگل زدایی و صنعتی شدن جهان.

گاردین در پایان اشاره می کند که اخرین باری که حهان غلظت دی اکسید کربن مشابه امروز را دید در عصر پیلوسن بود یعنی تقریبا بین سه الی چهار میلیون سال پیش . هنگامی که آب دریا ها 20 متر بالاتر از سطح امروز بود.
@sahatzist
🔴🔴🔴یکی از جذاب ترین حوزه های جامعه شناسی محیط زیست، تحلیل رفتار مردم در قبال اخبار و یا اثرات مربوط به گرم شدن زمین است. دلیل این امر بیش از همه به این بر می گردد که افزایش گازهای گلخانه ای و به تبع آن دمای زمین هیچ مقصر مشخصی ندارد و آنچه امروز شاهدش هستیم نتیجه دهها اتفاق در هم تنیده و غیرخطی در طول دست کم سیصد سال گذشته بوده است.

🔸 برای مثال مردم همیشه دربرابر کارخانه هایی که فاضلاب خود را به دریا می ریزند، کسانی که حیوانات را به صورت نمایشی شکنجه می کنند، کمپانی هایی که برای منافع خود جنگل ها را از بین می برند و مواردی از این دست واکنش هایی روشن و کاملا مشخص دارند اما همینکه موضوع تغییر اقلیم می رسد عموم مردم توانایی یافتن مقصر را از دست می دهند و نمی توانند برای خود "واکنش مناسب برای این پدیده به خصوص" متصور باشند و به ان عمل کنند.
@sahatzist
🔸البته یکی از دلایل این عدم واکنش به این بر می گردد که قسمتی از تقصیر گرم شدن زمین را می توان در سبک زندگی تک تک افراد ردیابی کرد. وقتی با هواپیما سفر می کنیم، رژیم غذایی پایه گوشت را انتخاب می کنیم، از این که همیشه اکثر میوه های 4 فصل سال در یخچالمان هست لذت می بریم و پوشیدن لباس های کهنه را مایه شرمندگی می دانیم در حققت به اندازه قطره ای در گرم شدن زمین مقصر بوده ایم و به همین جهت مایل نیسیتیم تا از این بابت سرزنش شویم. ترجیح می دهیم تا با ناچیز جلوه دادن ردپای کربن خود و یا تاکید بیش از اندازه بر شرکت های بزرگ و دولت های ضدمحیط زیستی بار تقصیر خود را کاهش دهیم.

🔸قصدم این نیست تا عوامل کلان را تحقیر کنم و با تاکید بیش از حد بر افراد توجیه کننده بی مزد و منت اثرات مخرب دولت ها و شرکت های بزرگ مخرب محیط زیست شوم اما معتقدم وظیفه اخلاقی هر شخص جدا از پیامدهای متصور بر آن است به خصوص اینکه در این مورد خاص پیچیدگی های اخلاقی خاصی وجود ندارد که نیازمند ورود به مباحث فلسفه اخلاق باشد.
@sahatzist
ساحت زیست

https://www.theguardian.com/environment/2017/oct/30/global-atmospheric-co2-levels-hit-record-high?CMP=twt_a-environment_b-gdneco