🔴🔴انتقال آب خلیج فارس به اصفهان تا چه حد صحت دارد؟

🔴🔴انتقال آب خلیج فارس به اصفهان تا چه حد صحت دارد؟
@sahatzist
🔻در حالی که طبق خبر عصر ایران و به نقل از عضو هیات مدیره بانک ملی ایران قرار است با کنسرسیومی متشکل از ۹ بانک کشور و سرمایه گذاری ۱۸۰۰ میلیارد تومانی، آب خلیج فارس تا سال آینده با احداث خط لوله به استان های یزد، کرمان و سپس به اصفهان انتقال یابد؛ معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفته که تاکنون درخواستی در این زمینه به سازمان حفاظت محیط زیست ارسال نشده است و سازمان به خاطر شرایط خاص خلیج فارس اساسا با انتقال آب از خلیج فارس به هیچ وجه موافق نیست، حتی وزارت نیرو مجوز تخصیص برای برداشت آب از خلیج فارس را صادر نمی کند!
@sahatzist
🔻قبل از اینکه ادامه صحبت های آقای تجریشی رو بخونید فقط 4 احتمال در این باره میشه در نظر گرفت:

اول اینکه رئیس بانک ملی و اون کنسرسیوم متشکل از 9 بانک کشور کلا تو باغ نیستن، هزار و هشتصد میلیارد تومن رو تخصیص دادن اما قبلش نرفتن ببینن که سازمان محیط زیست اصلا جواز می ده یا نه! بعدهم خبر میگه که یه سال بعد آب منتقل میشه یعنی از مدتها قبل کارهای مطالعاتیش و اجرائیش شروع شده. به هر حال معمولا اینجوریه که پولی که تخصیص داده بشه دیگه تخصیص داده شده حالا چه تو اون محل تخصیص داده شده تخصیص شه یا تو هر تخصیص دیگه تخصیص شه از کفمون رفته .از قدیم گفتن آش کشک خالته بخوری تخصیص یافته نخوری تخصیص یافته!

دوم اینکه معاون سازمان محیط زیست تو باغ نیست و اصلا از این طرح خبر نداشته و بعد که آب از خلیج فارس منتقل شد قراره یه موضع گیری سفت و سختی بکنه و مشت محکمی تو دهن اون کنسرسیوم بزنه و البته که آب همچنان منتقل خواهد شد.

سوم اینکه تارنمای عصر ایران کلا این خبر رو جعل کرده باشه.

چهارم هم که گزینه قابل درک تری هست اینه که محسن رضائیی میرقائد چهار و دو دهم درصد!
@sahatzist
🔻تجریشی در ادامه گفته که :آب خلیج فارس نسبت به دریاهای دیگر گرم تر است، از این رو آسیب پذیری این حوضه آبی نسبت به سایر حوضه ها بیشتر است. همچنین تردد زیاد نفتکش ها، کندی چرخه تعویض آب خلیج فارس و عمق کم، میزان بالای تبخیر و شوری از دیگر شرایط خاص این پهنه ابی است.

🔻وی ادامه داده: چندی پیش فولاد مبارکه با توجه به مشکلاتی که برایش پیش آمده بود، اعلام آمادگی کرد که با هزینه خودش آب را از خلیج فارس منتقل کند اما شاید نمی دانست که فرایند انتقال چگونه است؛ ابتدا باید به وزارت نیرو اعلام شود که قصد دارد این مقدار آب از این نقطه برداشت کند و وزارت نیرو مشخص می کند که امکان پذیر هست یا نه، پس از مشخص شدن شرایط تخصیص از جانب وزارت نیرو، پروژه برای ارزیابی زیست محیطی به سازمان محیط زیست ارسال می شود که در هر صورت، این کار انجام نشده است.

🔻تجریشی گفت: البته ممکن است در گذشته مجوزی برای انتقال آب از خلیج فارس صادر شده باشد اما در حال حاضر، تحت هیچ شرایطی به پروژه انتقال از خلیج فارس مجوز نمی دهیم. یکی از مشکلات صدور مجوز در گذشته قید نشدن زمان اعتبار آن بود به این صورت که متقاضیان پس از دریافت مجوز تا هر زمان ممکن می توانستند اقدام به اجرا کنند، اما با توجه به امکان تغییر شرایط منطقه مورد نظر بعد از یک تا دوسال، هم اکنون در مجوزها تاریخ نیز قید می شود.

@sahatzist

https://t.me/sahatzist