✅ گزیده خبرهای محیط زیستی امروز: از ادعای عجیب نماینده جنجالی ارومیه تا نظر پدر علم کویرشناسی ایران درباره سدها

✅ گزیده خبرهای محیط زیستی امروز: از ادعای عجیب نماینده جنجالی ارومیه تا نظر پدر علم کویرشناسی ایران درباره سدها

@sahatzist 👈🏿
1️⃣ادعای عجیب نادر قاضی‌پور نماینده جنجالی مردم ارومیه در مصاحبه با فارس :دریاچه ارومیه را با فاضلاب شهر‌ها و شهرک‌های صنعتی پر کردند/حق مردم در ستاد احیا حیف و میل شد.
این نماینده مجلس که به داشتن نگاه های جنسیت زده و نژاد پرستانه معروف است و ضرب شتم یکی از خبرنگاران مجلس باعث خشم افکار عمومی بر علیه او شده بود به فارس گفته است: آقای جهانگیری معاون اول رییس جمهور به عنوان رئیس ستاد احیا و دبیر کارگروه هم عیسی کلانتری انتخاب شد و هزینه‌های زیادی برای راه اندازی انجام گرفت.

وی ادامه داد: ستاد احیای دریاچه ارومیه به جای تامین منابع آب این دریاچه، فاضلاب‌های تصفیه نشده را وارد دریاچه ارومیه کرد و در زمان بارندگی بدون استثنا تمامی فاضلاب‌ها به دریاچه ریخته شده است.
نماینده مردم ارومیه تصریح کرد: علاوه بر این فاضلاب شهرک‌های صنعتی هم به دریاچه ارومیه ریخته می‌شود و همه این‌ها دریاچه ارومیه را تبدیل به یک مخزن بزرگ فاضلاب کرده است.
به عنوان نماینده این استان می‌گویم حق مستضعفان و سرمایه 80 میلیون جمعیت ایران را به دست یک کارگروه داده‌اند که برای خودشان حق ماموریت خارجی، تحقیق،تحصیل و ... رد کنند و با حیف و میل حق مردم، منافع خودشان را تامین کنند.
قرار بر این بود این کارگروه شغل دائم جایگزین برای کشاورزان منطقه ارومیه تامین کنند، اما به جای آن به فکر پلمپ سه هزار چاه مردم است.
قاضی‌پور تعطیلی سه هزار چاه در آذربایجان را به معنای تعطیلی کشاورزی و در نتیجه تعطیلی تمامی کارخانجات تبدیلی مانند کنستانتره‌ها را مرگ اقتصاد آذربایجان غربی دانست که به گفته وی باعث آواره شدن یک میلیون نفر از مردم این استان است. ادامه مطلب در لینک انتهای پیام

@sahatzist 👈🏿

2️⃣ایسنا: سدها، تالاب و باتلاق‌ها را خشک نکرده‌اند
پدر علم کویرشناسی ایران با رد این نظر که سدها، تالاب و باتلاق‌ها را خشک کرده است، گفت: در صورت مدیریت درست سدها تالاب و باتلاق‌ها احیا می‌شدند.
پروفسور پرویز کردوانی در یک برنامه رادیویی به ذکر مثالی پرداخت و گفت: به عنوان مثال اگر سد کرخه - که از آن انتقاد می‌شود-نبود الان نصف خوزستان را آب برده بود چون با بارندگی سدها پر شدند و با باز کردن دریچه‌های سدها، هورالعظیم احیا شد.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با توسعه شهرها و صنعت و کشاورزی، جمهوری اسلامی طبق قانون، اولویت را بر شرب گذاشت سپس صنعت و بعد کشاورزی. در آن زمان این تصور می‌شد که آب در تالاب و باتلاق به هدر می رود. بعدها به علت کمبود آب و بر اساس اولویت‌بندی، سهم آب کشاورزی خیلی کم و حتی قطع شد. ادامه مطلب در لینک انتهای پیام
@sahatzist 👈🏿

3️⃣خبرگزاری مهر:در همایش مقابله با گرد و غبار؛
روحانی: مهار گرد و غبار نیازمند همکاری منطقه ای و بین المللی است
حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز در همایش بین المللی مقابله با گرد و غبار در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی، اظهارداشت:دولت یازدهم یکی از اولویت های خود را در ایران اولویت محیط زیست قرار داده است و حتی این دولت به نام دولت محیط زیست شناخته می شود.

رئیس جمهور ادامه داد: اولین تصمیم دولت یازدهم زیست محیطی بود به طوری که اولین مصوبه درباره دریاچه ارومیه بود و اگر اراده دولت نبود امروز در غرب کشور نه با طوفان گرد و غبار و شن بلکه با طوفان نمک مواجه بودیم و حدود ۱۴ میلیون نفر در استان های غربی کشور ناچار به مهاجرت می شدند.

روحانی تاکید کرد: تثبیت دریاچه ارومیه یکی از افتخارات دولت یازدهم و یک الگوی مهم زیست محیطی برای منطقه و جهان است.

رئیس جمهور در ادامه اظهار داشت: ریزگردها که یکی از عوامل آن عدم مدیریت صحیح نسبت به منابع آب، کشت های غلط و عدم در نظر گرفتن حقابه های تالاب ها و دریاچه ها بود که باعث میشد دریاچه ارومیه تا سال ۹۵ به طور کامل خشک شود و ما با طوفان های نمک مواجه شویم که هم زندگی و هم کشاورزی ما را تهدید کند.ادامه مطلب در لینک انتهای پیام

@sahatzist 👈🏿

yon.ir/rnqcw
خبرها و مطالب بیشتر را در وبلاگ ساحت زیست بخوانید و یا به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید.

وبلاگ ساحت زیست👇
http: