اثر «مهاجران خاموش» بر آینده ایران

اثر "مهاجران خاموش" بر آینده ایران

🔴یکی از پنهانی ترین تهدیدهای پیش رو پدیده مهاجران زیست محیطی است زیرا این مهاجران از فرودست ترین طبقات اجتماعی نقاط دورافتاده هستند که عموما رسانه ای ندارند و به علت پراکنده بودن و عدم توانایی های لازم برای اعتراضات سازمانی نمی توانند صدای خود را نه به گوش مسئولین و نه حتی به گوش دیگر افراد جامعه برسانند. در حالی که عموم کلانشهرهای ایران خود به تنهایی دست به گریبان مشکلات فراوان همچون حاشیه نشینی گسترده، آلودگی هوا و آب،ترافیک، خشونت های اجتماعی ناشی از مشکلات اقتصادی هستند، اضافه شدن آرام و خزنده پناهجویان محیط زیستی می تواند عواقب به شدت پیش بینی نشده و خطرناکی را در آینده متوجه حیات سیاسی و اجتماعی ایران کند.
@sahatzist
🔴در کنار این مسئله باید توجه داشت که طبق گزارش فدراسیون عدالت زیست محیطی آنچه تغییر اقلیم را تبدیل به تهدیدی جدی می کند علاوه بر ظرفیت های تغییر اقلیم، مساله "توسعه یافتگی" است. کشورهایی که توسعه یافته همچون امریکا با وجود اینکه هر ساله دچار طوفان ها و زلزله ها و سیل های مختلف می شوند اما به دلیل حکمرانی کارآمد می توانند به سرعت از این بحران ها عبور کنند و آنها را مهار نمایند در حالی که حکومت های ناکارآمد و لرزان کشورهای آفریقا و خاورمیانه بلافاصله بعد از ورود متغییر تغییر اقلیم از هم فرومی پاشند و تبدیل به بحران های منطقه ای می شوند.
@sahatzist
🔴منظور این است که با توجه به تهدید های پیش روی جامعه ایران، تلاش برای توسعه سیاسی و اقتصادی و افزایش کارآمدی ساختارهای سیاسی از طریق اصرار بر شایسته سالاری و شفافیت های نظام تصمیم گیری و کوتاه نیامدن دربرابر سازمان ها و نهادهایی که می خواهند مانع تقویت روندهای مردم سالاری شوند، خود یک فعالیت زیست محیطی محسوب می شود!
@sahatzist

آنچه در زیر می خوانید تلخیصی از گزارش روزنامه گاردین درباره بحران "پناهجویان محیط زیستی" است.

✅بحران مهاجرت به اروپا در برابر آنچه 20 سال بعد رخ می دهد، یک شوخی است!

♦️تارنمای گاردین در گزارشی خواندنی نظرات کارشناسان نظامی و امنیتی ارشد ایالات متحده را درباره بحران های امنیتی آبنده جهان بررسی کرده است. این گزارش بر پایه مصاحبه فدراسیون عدالت محیطی (EJF) با فرماندهان نظامی و امنیتی آمریکا صورت گرفته است.
@sahatzist
♦️بر طبق مصاحبه های انجام شده قریب به اتفاق این فرماندهان بحران پناهنگان سوری را در برابر آنچه مهاجرت 10 الی 20 میلیون پناهنده محیط زیستی به اروپا برآورد می شود اصولا بحران نمی دانند! چنانچه یکی از مقامات عالی رتبه بازنشسته ارتش امریکا در این باره معتقد است:"اگر اروپا فکر می کند با مسئله پناهجویان مشکل دارد، فقط 20 سال صبر کند تا ببیند چه اتفاقی خواهد افتاد، وقتی که تغییر اقلیم مردم را وادارد تا از صحرای آفریقا به سوی اروپا مهاجرت کنند.
@sahatzist
♦️مصاحبه های فدراسیون عدالت زیست محیطی که سه شنبه گذشته منتشر شده است از مقامات کاخ سفید می خواهد تا در اجلاس تغییر اقلیم که هفته آینده برگزار خواهد شد، ضوابط و چهارچوب های جدیدی را برای پناهجویان محیط زیستی تعریف کند و رهبران جهان را بار دیگر نسبت به بی اعتنایی به اهداف کنفرانس پاریس آگاه سازد.
@sahatzist
♦️گزارش فدراسیون عدالت محیط زیستی همچنین بار دیگر تاکید می کند که یکی از علل مهم جنگ سوریه خشکسالی شدید بین سال های 2006 الی 2011 بود که باعث شد تا 1.5 میلیون نفر از روستاییان سوری به حاشیه شهرها مهاجرت کنند در حالی که بسیاری از آنان هیچ دسترسی به شغل و غذا نداشتند.

♦️این گزارش می افزاید" در صورتی "متغیر تغییر اقلیم" به تنش های سیاسی و اقتصادی یک جامعه افزوده شود پتانسل بسیار بالایی برای خشونت و درگیری های داخلی و پیامدهای بعدی آن ایجاد خواهد کرد و این چرخه خود باعث مهاجرت جدید به مکان های جدید و خشونت های جدید خواهد شد.
@sahatzist
♦️این گزارش در پایان می افزاید که تنها خاورمیانه و آفریقا نیستند که در معرض آسیب های تغییر اقلیم قرار دارند بلکه طوفان اخیر آمریکا و خسارت ها و آوارگان آن نشان می دهد که کشورهای توسعه یافته نیز به هیچ وجه از تغییر اقلیم مصون نیستند و ممکن است آسیب های زیادی متحمل شوند.