خبرنامه امروز: از امانت گوشت دست گربه تا استقراض از کشورهای خارجی برای احیاء دریاچه

خبرنامه امروز : از امانت گوشت دست گربه تا استقراض از کشورهای خارجی برای احیاء دریاچه

@sahatzist
✅پارک جنگلی یاسوج به وزارت نفت واگذار می‌شود!

🔸پارک جنگلی یاسوج که در حال حاضر به وسیله شهرداری این شهرستان اداره می‌شود، قرار است به وزارت نفت واگذار شود، این در حالی است که فعالان محیط‌زیست نسبت به این تصمیم ابراز نگرانی کرده‌اند و از مسئولان خواسته‌اند درباره تغییر کاربری پارک جنگلی و واگذاری آن شفاف‌سازی کنند.

🔸هنوز مشخص نیست چرا باید وزارت نفت که خود عامل ازبین‌رفتن برخی تالاب‌ها و جنگل‌هاست، یک جنگل را در اختیار بگیرد. وزارت نفت پیشتر با خشک‌کردن عمدی برخی تالاب‌ها مانند تالاب هورالعظیم به بهره‌برداری از نفت این منطقه پرداخته در حالیکه می‌توانست با روش‌های دیگری و بدون خشک‌کردن تالاب نفت استخراج کند.
منبع:میدان به نقل از ایلنا
@sahatzist
✅تهران فرو می رود!

🔸معان وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران فرونشست زمین در تهران را نگران‌کننده دانسته و گفته منهای برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی هیچ آبی هم در تهران به سفره‌های زیرزمینی تزریق نمی‌شود. به گفته اسماعیل نجار عمده فرونشست‌ها در تهران در جنوب غربی شهر رخ می‌دهد.

🔸او همچنین اضافه کرده از دامنه البرز تا انتهای شهرری یا سیمان شده یا آسفالت و این وضعیت باعث می‌شود که هیج آبی به داخل زمین نرود، حتی در مکان‌هایی که درخت کاشته شده، ذره‌ای آب فرو نمی‌رود، حتی آب باران.

🔸به گفته نجار باید از ریزش آب باران به داخل چاه‌های فاضلاب جلوگیری کرد تا این آب‌ها به داخل زمین برود و سفره‌ آب‌های زیرزمینی ترمیم شود. البته او هیچ راهکار مشخصی برای این کار ارائه نداده است.

سازمان حفاظت محیط زیست پیشتر اعلام کرده بود فرونشست زمین در تهران ۹۰برابر استانداردهاست و در چهار سال گذشته سطح آب‌های زیرزمینی این شهر بین هفت تا ۱۷ متر کاهش یافته است. حتی برخی مدعی شده‌اند پایتخت ایران رکورددار جهانی فرونشست است.
منبع:میدان به نقل از ایلنا
@sahatzist
✅استقراض از خارج، راهکار نهایی کلانتری برای احیای دریاچه ارومیه

🔸مدیر ستاد احیای دریاچه ارومیه با تاکید بر اینکه دریاچه ارومیه با بودجه سنواتی احیا نمی‌شود، استقراض از خارج را راهکار تامین منابع مالی مورد نیاز این ستاد دانست و گفت: اگر سازمان برنامه و بودجه پول ندارد، دولت اجازه دهد از منابع خارجی وام بگیریم.

🔸عیسی کلانتری-معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست که همزمان عهده‌دار مدیریت ستاد احیای دریاچه ارومیه است، در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه دریاچه ارومیه دچار دو مسئله اصلی است، گفت:
کمبود بودجه‌ و کاهش شدید بارندگی مهمترین مسائل دریاچه ارومیه هستند.

🔸وی با تاکید بر اینکه اگر آب وارد دریاچه ارومیه نشود، دریاچه به شرایط بحرانی دوران قبل بر می‌گردد، اظهار کرد: در سال گذشته حدود یک میلیون و ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب وارد دریاچه شد که قطعا این میزان آب برای دریاچه کافی نیست چون اگر بخواهیم دریاچه ارومیه به روند عادی برگردد باید سالیانه ۳.۱ میلیارد متر مکعب آب وارد آن کنیم.


🔸مدیر ستاد احیای دریاچه ارومیه در ادامه از تامین اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومانی ستاد احیا خبر داد و گفت: با اینکه دولت در ماه گذشته ۲۰۰ میلیارد تومان به ستاد احیای دریاچه ارومیه پرداخت کرد اما بودجه‌ای که باید به ستاد پرداخت شود، حدود ۱۸۰۰ میلیارد تومان است.

🔸کلانتری در مورد محل مصرف این ۲۰۰ میلیارد تومان گفت: این مبلغ برای پروژه‌های مختلف مثل احداث تصفیه خانه فاضلاب، سردهنه‌سازی رودخانه‌ها و... هزینه می‌شود. واقعیت این است که باید زمستان هر سال سردهنه‌ها را ببندیم و در فصل بهار باز کنیم که متاسفانه سال گذشته به دلیل محدودیت مالی نتوانستیم این کار را انجام دهیم و ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب را از دست دادیم چون در این شرایط کشاورزان منطقه، آب را به زمین خود انتقال دادند.

🔸حداقل مبلغ مورد نیاز دریاچه حدود ۳ تا ۳.۵ میلیارد دلار است، ما باید رئیس جمهور، معاون اول رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه را قانع کنیم که دریاچه ارومیه به قدری اهمیت دارد که اگر کشور در شرایط فعلی پول ندارد، برای احیای آن، وامی از خارج دریافت شود و دولت به تدریج طی ۱۰ سال آن را پرداخت کند.
@sahatzist
ساحت زیست

منبع:ایسنا