🌎مدارسی که از درخت تبر ساخته‌اند!

🌎مدارسی که از درخت تبر ساخته‌اند!

🌎مدارسی که از درخت تبر ساخته اند!
@sahatzist
🔸دکتر مصطفی معین یکی از مقامات سیاسی عالی رتبه سابق که هم به مدت یک دهه وزیر علوم بوده و هم تجربه نمایندگی مجلس را دارد در یادداشتی تلگرامی با مقایسه اعتراضات های دانش آموزان اروپایی به رهبری گرتا تونبرگ برعلیه تغییر اقلیم با دانش آموزان ایرانی، به نقد برخورد دستگاه قضا با معدود فعالان محیط زیستی پرداخته است.

جدا از اینکه چرا در جمهوری اسلامی سیاست گذاران و مدیران خودشان هم زمان هم پوزیسیون هستند و هم اپوزوسیون و در حالی که صاحب قدرت و اختیار بوده یا هستند همزمان به نقد اتفاقات صورت گرفته در حوزه مدیریت خودشان می پردازند، باید از امثال آقای معین پرسید آیا واقعا می توان همه ماجرا را به دستگاه قضا تقلیل دارد؟

🔸خود آقای معین که تقریبا یک دهه عهده دار وزارت علوم بوده است در دوران وزارت شان چه اقداماتی برای آشتی و آشنائی دانشجویان با محیط زیست انجام داده اند؟ قبل تر از آن این دانشجویان در مدارسی که هم قرار بوده آموزش دهنده باشد و هم پرورش دهنده چه چیز به درد بخوری یاد گرفته اند؟ جز مشتی اطلاعات تاریخی و جغرافیای که خروجی اش در مسابقات اطلاعات عمومی شوهای تلوزیونی دستمایه خنده بیننده است؟ غیر از این است که در مدارس ما از همان بدو ورود تمام شوق یادگیری و استعداد مهارت آموزی کودکان به صورت سیستماتیک سرکوب شده است؟ از سیستم آموزشی که به جای آموختن احترام به طبیعت، احترام به همنوع، راستگوئی و درست کرداری ، کار گروهی و هر آنچیزی که بتوان آن را مهارت یک زندگی سالم و اخلاقی دانست ، دانش آموزان را تبدیل به افرادی مسخ شده کرده است که ثمره اش در طرز رانندگی ، نزاع های خیابانی ، ارتباطات عاطفی ، شیوع دروغ و ریا و کلاهبرداری و ...جامعه امروز مشهود است، چه انتظار محیط زیستی می توان داشت؟

🔸آری. مدارس ما از کودکانی که همچون درخت سبز و مستعد رشد و باروری بودند هیزم و تیر و تبر و تخته جات برای آتش ساخته اند. حالا گیریم این وسط سیستم قضائی هم 4 نفر یا 400 نفر را بازداشت کرده باشد(که مسلما جای دفاع ندارد). اگر مدارس ما همچون مدارس کشورهای دیگر بودند ، همه دستگاه های امنیتی و قضائی و انتظامی کشور هم که جمع می شدند نمی توانستند مانع مطالبه دانش آموزان برای حفظ محیط زیست باشند. قسمت هایی از متن دکتر مصطفی معین را در زیر می خوانید:


✍️ گرتا تونبرگ یک دختر ۱۵ساله اهل کشور سوئد، کلاس‌های مدرسه را رها کرد، یک پلاکارد برداشت و رویش نوشت: "اعتصاب مدرسه برای تغییرات آب و هوایی" و بعد جلوی پارلمان سوئد نشست تا سیاستمداران را به کنشگری بیشتر برای مقابله با تغییرات آب و هوایی دعوت کند.

✍️ او به کمک شبکه‌های فضای مجازی توانست تشکل‌های دانش‌آموزی را در سوئد، آلمان، ژاپن، استرالیا و آمریکا سازماندهی کند.

✍️ گرتا تونبرگ در تظاهرات اعتراض‌آمیز ۳۰۰۰ تن از دانش‌آموزان آلمانی شرکت کرد و رهبری آن را برعهده گرفت.

✍️ گرتا سپس از کشورش با قطار (که کمتر از هواپیما هوا را آلوده کند!) به اجلاس داووس در سوئیس آمد تا سهم خود را در حفاظت از زمین ادا کند.

✍️ گرتا پس از ورودش به داووس به خبرنگاران گفت: "این یک رویداد بسیار مهم است؛ جایی که قدرتمندترین افراد جهان در آن حضور دارند. من قصد دارم به آنجا بروم و توجه آنها را به مساله تغییرات آب و هوایی جلب کنم".

✍️ همچنین، بعنوان سخنران به اجلاس سازمان ملل در مورد تغییرات آب و هوایی دعوت شد و در آنجا گفت:
"چرا ما باید برای آینده‌ای آموزش ببینیم که ممکن است اصلا وجود نداشته باشد؟"، "...من به رهبران جهان برای مراقبت از آینده خودمان التماس نمی‌کنم، بلکه به آنها می‌گویم تغییرات در راه‌اند، چه آنها بخواهند و چه نخواهند!".

✍️ درحالیکه سیاستمداری مثل ترامپ می‌گوید بعید می‌دانم تغییرات آب و هوایی منشاء انسانی داشته باشند و با آمدن برف منکر گرم شدن زمین می‌شود!

🔅 این در حالی است که:

۱- کشور سوئد با بیش از ۲۰۰,۰۰۰ دریاچه، جنگل و مرتع گسترده و بارش فراوان برف و باران و استکهلم با پاکترین هوا در سطح جهانی، اگرچه اکنون با مساله حادی از نظر تغییرات آب و هوایی روبرو نیست؛ ولی نهادهای مردمی آن بسیار زیاد و فعالان مدنی و زیست محیطی آن بسیار فعال هستند.

۲ - ولی در ایران با بارش سالانه کمتر از متوسط جهانی، با داشتن فقط چند دریاچه و رودخانه آنهم در حال خشکیدن، با جنگل و مرتع محدود و در حال نابودی، با سیل‌های بنیان‌برکن روبه‌افزایش، با آلوده‌ترین هوا در تهران و کلانشهرها، و با بیشترین اسراف در مصرف آب و انرژی و دورریز غذا؛ همین معدود فعالان مدنی و زیست محیطی آن هم به اتهام جاسوسی در زندان و یا تحت تعقیب قضایی و/یا امنیتی هستند؟!
@sahatzist
ساحت زیست