انتخابات، آموزش عمومی و بحران آب.. 🖋.. منبع: تارنمای انسان شناسی و فرهنگ

انتخابات، آموزش عمومی و بحران آب

🖋#جباررحمانی

منبع :تارنمای انسان شناسی و فرهنگ

قسمت چهارم: وظایف ما در زمان انتخابات
@sahatzist
◀️تبدیل‎شدن بحران آب به مسئلۀ کانونی، آن را به منافع حیاتی تمام سطوح جامعه و لایه‎های قدرت تبدیل می‎کند. لذا، ارادۀ جمعی و عمومی را برای پیگیری و اجرای آن ایجاد می‎کند در نتیجه مانع تبدیل‎شدن آن به یک شعار انتخاباتی تو خالی خواهد شد، بلکه آن را به یک وعدۀ حیثیتی و حیاتی تبدیل خواهد کرد. هم مردم می‎دانند دقیقاً دولت چه کارهایی را باید بکند و خودشان چه باید بکنند، هم سیاسیون می‎دانند عدم تحقّق وعده‎ها یعنی پایان حیات سیاسی برای آنها. هرکسی هم حق خودش را می‎داند و هم مسئولیت خودش را. متأسفانه، باید گفت که بدون شک روند موجود به گونه‎ای است که آب به یک شعار پوشالی توخالی مبدل خواهد شد و هرچه بیشتر سبب ادامۀ بحران و گسترش آن به واسطۀ انفعال مداوم جمعی نسبت به آن خواهد شد.
@sahatzist
◀️ اما، این مسئله هم قابل طرح است که باید این مسئله را به شیوه‎ای درست طراحی و اجرا کرد تا این فرصت آموزشی انتخابات به مزیدی بر بحران تبدیل نشود. برای این کار لازم است پیوندی میان تحقیقات علمی، روشنفکران و نخبگان و فرهنگ عمومی ایجاد شود.
منطق پيشنهادي طراحي راهکار عملي در اين نوشتار مبتني بر اين ايده است كه بحران طبيعت و آب و مؤلفه‎ها و راهكارهاي آن و آگاهي از سهم گروه‎ها و نهادها براي حل اين بحران توسط محقّقان و روشنفكران به يك بخش مهم از آگاهي عمومي و مطالبات مردمي تبديل شود تا نمايندگان و كانديداها لزوماً و اجباراً از اين بخش از فرهنگ عمومي سياسي شعارهايشان را انتخاب كنند. براي این كار لازم است كه نخست آگاهي معتبر لازم توليد شده و سپس وارد حوزۀ عمومي و فرهنگ سياسي مردم شود و در نهايت هم تأثيرش را بر جهت‎گيري انتخاباتي و شعارهاي كانديداها بگذارد.
@sahatzist
◀️ در نهایت آنکه با شکل‎گیری آگاهی عمومی درست از بحران آب و راه حل‎های آن در مسیرهای پیگیری و مسئولیت هرکس در آن و تبدیل‎شدن آن به دغدغۀ فرهنگی عمومی و مهم‎ترین خواست جامعۀ ایرانی از کاندیداها این مسئله سبب انتقال آگاهی درست مردم از بحران به فضای انتخاباتی و تبدیل‎شدن آن به شعار انتخاباتی خواهد شد و عملاً غیرمستقیم این درک درست و جمعی از بحران و حل آن به نظام قانون‎گذاری نظارت و قدرت منتقل می‎شود.
به عبارت دیگر، ما با شکل جدیدی از فهم و حل مسائل اجتماعی مواجه خواهیم شد: نوعی بسیج عمومی از پایین، از طریق مکانیسم‎ها و فرصت‎های ناشی از انتخابات، برای ارتقای فرهنگ سیاسی و هدایت عقلانی آن به سمت درک درست از مسئله و راه حل آن؛ یعنی انتخابات را به مثابۀ فرصتی برای حل مسائل اجتماعی باید دانست.
@sahatzist
◀️بحران آب فقط در صورتی قابل حل است که به کانون فرهنگ عمومی و مهم‎تر از همه به کانون فرهنگ سیاسی و منافع ایدئولوژیک نظام سیاسی ایران پیوند بخورد. در غیر این صورت، کشتی جامعۀ ایرانی دچار بحران‎های بسیار بزرگ و خطرناکی می‎شود که قطعاً تلفات و هزینه‎های بسیاری خواهد داشت.
نظام سیاسی ایران (در خردترین سطوح قدرت تعامل یک کنشگر با جامعه‎اش و در کلان‎ترین سطح مدیریت کلان و قانون‎گذاری و اجرا) باید به این باور برسد که آب شرط بقای آن است. نه‎تنها مسئله‎ای کانونی برای بقای حکومت که شرط بقای جامعۀ ایرانی است. بحران آب به طور خاص و بحران محیط زیست به طور عام باید به مسئله‎ای کانونی در هرگونه ایدئولوژی سیاسی در ایران و به عنوان بخشی از نظام ارزشی و ایمانی عمومی تبدیل شود.
@sahatzist
◀️تنها راه بقای جامعه آن است که مسئلۀ آب و بحران محیط زیست جدی گرفته شود. انتخابات فرصتی است برای نجات جامعۀ ایرانی از طریق آموزش و ارتقای فرهنگ سیاسی و درک بحران‎ها، راه حل‎ها و پیگیری آنها. انتخابات فرصتی است برای ارتقای بحران‎های جدی و اصلی به کانون فرهنگ سیاسی و عمومی و ایجاد عزم ملّی برای حل آنها. البته، به شیوه‎ای معکوس هم می‎تواند برای تحریف آگاهی و فرهنگ سیاسی و تخریب و سوء استفادۀ گروهی از آن استفاده شود و این به معنای تداوم و بدترشدن بحران‎هاست.
@sahatzist

http://uupload.ir/files/pzk_images.jpg